KHK föll med 1-2 i toppmötet och Succé för Marschallkampen

KHK och BIK Karlskoga bjöd upp till en riktigt bra hockeymatch i Telenor Arena under onsdagskvällen. Matchen hade allt. Fart, fläkt, fysiskt spel och dramatik i massor. När Hesa Fredrik ljöd lyste siffrorna ilsket 1-2 på resultattavlan.

Den första perioden var som ett tungviktsmöte i boxning mellan Joe Frazier och Mohammed Ali. De bägge kombattanterna hade stor respekt för varandras skicklighet och man bara ”kände” sig för. Som när två boxare går runt i ringen med fokuserade ögon och bara jabbar lite mot varandras kroppar. Båda var rädda att sänka garden. Perioden slutar också 0-0.

Skott: 9-9

I den andra akten blev det desto mer ”slagväxlingar”. KHK kunde efter 5:23 ta ledning med 1-0 genom Joel Kellman. Alexander Bergström och Emil Larsson svarade för ett snyggt förarbete. KHK hade sedan mängder av chanser att utöka sin ledning. För den sakens skull var BIK Karlskoga inte ofarliga. Man stack upp med jämna mellanrum och skapade farligheter. Efter 8.22 faller också 1-1, där måskytten stavas Alexander Deilert. Ett inte alltför hårt skott från blå letar sig in i maskorna bakom en skymd Patrick. KHK ligger därefter på för ett ledningsmål, men detta utan resultat.

Skotten i perioden slutar 14-8.

KHK börjar tredje perioden med en man mindre på isen. Trots detta så frispelas Alexander Bergström. Han siktar in sig och det klingar till i ribban…
Karlskoga går i anfallet efter upp och gör 1-2 genom Fredrik Ericson. Åter efter backskott och trafik framför mål. Därefter jagar och jagar Karlskrona ett kvitteringsmål. Detta utan att lyckas.

En bra match mellan två duktiga lag. Det är bara att gratulera BIK Karlskoga och ge dem på nöten i nästa möte istället.

Marschallkampen gick också av stapeln. Vi stod utan tändare när alla marschaller skulle tändas. Då gick Pantarholmens Frukt och Kött och Pantarholmens spel och tobak in med tändare till Oss. Tackar!

758 marschaller tändes och det innebär att Ni supportrar ordnade 7000 Kr till Alexander Bergströms insamling mot cancer.