KHK besegrade Asplöven efter magisk vändning och återtog serieledningen

Under söndagen var det dags för KHK att ta sig an Asplöven hemma i Telenor Arena. Efter en magisk vändning vände man 0-1 underläge till 4-1 seger på matchens sista sex minuter och tjugo sekunder.

Den första perioden bjöd inte på någon större underhållning från något av lagen. Asplöven vaggade in Karlskrona i det tempot man önskade. KHK mäktade aldrig med att växla upp. Efter 18:14 kommer Asplöven i två mot ett läge. Detta missas inte och laget från Haparanda tar ledningen med 0-1. Ett resultat som sedan står sig perioden ut.
Skotten slutar: 5-11.

I den andra akten börjar KHK mycket svagt och Asplöven har ett par lägen att utöka sin ledning. En säker Timo Leinonen är säkerheten själv längst bak. Efter halva perioden börjar så KHK att försöka jobba sig in i matchen, då man inte fick spelet att stämma. Karlskrona har också några riktigt fina lägen att utjämna i målprotokollet. Man får dock ingen utdelning. När perioden är slut står det fortfarande 0-1 på resultattavlan.
Skotten blir: 7-7.

KHK försöker och försöker i slutperioden. Asplöven spelar ett mycket bra styrspel och vi har svårt att komma till de riktigt farliga lägena. Stefan Gråhns har en jättechans och undertecknad var på väg att jubla. Men det verkade sannerligen som detta inte var Karlskronas aftton. Man ser att våra grabbar börjar bli lite uppgivna. Då blir det plötsligt korken ur. Calle Rosén trycker in 1-1 efter att ha blivit fint framspelad av Kurki. Klockan står då på 13.40. Bara tio sekunder senare smäller det igen. Stefan Gråhns som tidigare varit förtvivlad är då sist på pucken. Arenan exploderade och KHK bara fortsatte att pumpa på. Med 16.04 spelat så stänker Pär Lindholm in 3-1. Asplöven gör detan ett desperat försök, då man med 2.28 kvar plockar målvakten Samuel Ward. Man är aldrig nära att närma sig Karlskrona. Med 1.23 kvar gör istället KHK 4-1 i tom kasse. Stefan Gråhns blev därmed tvåmålsskytt.
Skott 16-6.

Det är starkt att vinna, trots att inte spelet fungerar och att båda poängmaskinerna Jordan Smotherman och Alexander Bergström (fick utgå i första perioden) saknades. Alla får förstås beröm. En extra blomma går den här gången till Timo Leinonen som var säkerheten själv längst bak, Emil Larsson som slet och skapade chanser varje gång han var inne och Stefan Gråhns som sätter två strutar.

Nu ska vi njuta av denna segern, innan det är dags att ladda om.

I och med dagens seger återtog KHK serieledningen.