KHK föll i toppmötet

På måndagskvällen gästade Karlskrona ABB Arena för en dust mot serieledande Västerås. Matchen blev precis lika svår och tuff, som man hade förväntat sig.

Karlskrona inleder starkt i den första akten. Man ligger då tätt på Västerås. Tyvärr bli man stillastående och passiva för ett ögonblick. Detta utnyttjar hemmalaget direkt. Med 5.29 spelat rakar Tony Romano in 1-0.
KHK repar mod och efter 8.46 kommer också utdelningen. Jesper Jensen är sist på pucken och han var snyggt framspelad av Jimmy Andersson.
Matchen svänger därefter. Karlskrona blir stillastående för en stund och då blir vi straffade direkt. Med 15.30 gör Västerås 2-1 genom Stefan Legein. Resultatet står sig perioden ut.
Skott: 13-8

KHK startar den andra perioden mycket förtroendeingivande. Utdelningen låter inte heller vänta på sig. Efter 1.29 skjuter Jimmy Andersson in 2-2 och han är härligt assisterad av Jesper Jensen.
Västerås kommer med en replik efter 7.34 då man gör 3-2 genom Marcus Jonsson. Hemmalaget nöjer sig inte med detta, utan gör också 4-2 med 10.51 avverkat. Sist på pucken var Kenneth Bergqvist. Även vid dessa bägge Västeråsmålen är vi för passiva.
Skott: 15-9

Karlskrona är förstås tvungna att satsa framåt med full kraft, då det är dags för tredje perioden. När vi får spela powerplay efter 6.20 är det dags för reducering. Simon Karlsson laddar stora bössan och sätter 4-3 med 7.22 avverkat. Här tändes hoppet för att kunna vända matchen. Västerås var ofina nog att dra ner rullgardinen direkt. Bara trettiotre sekunder senare hänger man dit 5-3, som också blir slutresultatet. Visst försökte KHK på slutet och man plockade också Patrick. Detta räckte inte denna afton.
Skott: 9-17

Karlskrona förlorade måndagens batalj för att vi vissa stunder blir passiva i försvarsarbetet och slarvar för mycket. Vi kan mycket bättre än så här. Bäst för dagen var Jesper Jensen.

Samtidigt fick BIK Karlskoga bara en poäng, då man oväntat föll i sudden på hemmaplan mot Björklöven. Därmed är det bara två poäng till topp 3 och vi har allt i egna händer.

På torsdag är det dags igen. KHK möter då Almtuna borta. Dags för ny seger!