KHK nollade av Almtuna

På torsdagskvällen var Karlskrona i Uppsala för match mot Almtuna. Det var på förhand en mycket viktig fight i kampen om en topp tre placering.

Ett sjukdoms och skadedrabbat Karlskrona tvingades använda båda backarna Calle Rosén och Mikael Kurki som forwads. Det är förstås inte optimalt.

Almtuna tog hand om taktpinnen direkt från start. Man var det bättre laget i första perioden. Matchens första och sista mål kom efter nitton minuter spelat. Då sköt Oscar Milton in 1-0 för hemmalaget. Det är alltid tufft att få ett mål i baken strax innan periodvilan. Målet blev därför extra betydelsefullt.
Skott: 10-4

I den andra akten bjöds det på ett svängigt spel och lagen bytte lite chanser. Bland annat hade Emil Larsson ett friläge och var nära att kvittera där. Samtidigt ska det erkännas att Almtuna var det något vassare laget även i denna perioden. 
Skott: 10-6

Inför slutperioden levde ännu hoppet om en vändning. KHK försökte och försökte. Man var dock aldrig riktigt nära att kvittera. Det blev bara halvchanser. Inte ens spel fem mot tre i två minuter räckte denna afton. Med trettiotvå sekunder kvar plockades också Timo Leinonen, men det bar som sagt inte frukt.
Almtuna vinner rättvist.
Skott: 7-10

Killarna i laget sliter och jobbar, men denna kväll såg man trötta och slitna ut. Det känns som att vi just nu får betala ett högt pris för att vi har en tunn trupp. I nuläget är det bara att bita ihop och kriga med det vi har. Saknar man pengar går det förstås inte att värva.

Samtidigt så spöade Djurgården upp BIK Karlskoga på hemmaplan. Med fem omgångar kvar att spela är det därmed upplagt för enorm dramatik. Det kommer bli strid in i det sista om den eftertraktade tredjeplatsen.

 

Tabell-2013-02-21

Dramat fortsätter imorgon lördag, då KHK möter Mora på bortaplan.

Glöm inte…

Du vandrar aldrig ensam, För Det Är Vi Som Är KHK!

/Peter KHKaren

One Response to "KHK nollade av Almtuna"