En pinne är allt som behövs…

På tisdagskvällen spelar KHK den femtioandra och sista omgången av HockeyAllsvenskan säsongen 2013/14.
 Sedan väntar de STORA MATCHERNA. Då vankas det nämligen Förkval upp mot SHL.

För att vara helt säker på att ta femteplatsen i tabellen och därmed 3 bonuspoäng i Förkvalserien, behöver Karlskrona en ynka poäng mot tabelljumbon Björklöven.
Förutsättningarna är nämligen dessa: KHK har 82 poäng och är 2 poäng före Rögle, som just nu har 80 pinnar. Skåningarna har hemmamatch i sista omgången mot Djurgården. Vinner man denna, då kommer man upp på 83 poäng. Om Karlskrona samtidigt besegrar Björklöven, då landar man på 85 poäng och det är inget snack om saken. Skulle matchen gå till ”sudden” och om Björklöven där avgör till sin fördel, kommer KHK upp i 83 poäng. I så fall avgörs det hela på målskillnad. Karlskrona har just nu +32, medan Rögle har -5. Förlorar KHK i ”sudden” behöver alltså Rögle besegra Djurgården med 36 mål. En omöjlig ekvation förstås.
 Om Rögle förlorar eller tappar poäng mot Djurgården har utgången i matchen KHK-Björklöven ingen betydelse. Då blir KHK femma i tabellen.

Tänk vad en enda pinne kan betyda mycket. Femma i tabellen och KHK får som sagt 3 bonuspoäng. Slutar man sexa blir det 2 bonuspinnar. Den poängen kan i slutändan betyda avancemang till Kvalserien mot SHL.

Björklöven ligger sist i tabellen, men har visat en stigande formkurva på slutet. Laget ska spela negativt kval och taggar nu upp för den uppgiften. Man vill förstås komma dit med en positiv kurva. När Björklöven får spelet att stämma, ja då kan man besegra alla lag i denna serien. Nu kan man spela utan press och jag är säker på att Loven kommer att spela en bra match med frejdig hockey.

KHK måste utnyttja sin fart. Vi har ett snabbare lag än motståndarna och det ska bli vårt segervapen. Åk skridskor hela matchen gubbar!
 Nu vill vi tagga upp inför vad som komma skall och det är viktigt med ett positivt ”genrep”.

Vi på läktaren måste se till att peppa upp grabbarna. Alla mot arenan!

Fram till Vi hörs:

Var rädda om Er och glöm inte…

Du vandrar aldrig ensam, För Det Är Vi Som Är KHK!

/Peter KHKaren

One Response to "En pinne är allt som behövs…"