KHK föll i sudden och spelar ödesmatch på tisdagen

På måndagskvällen bjöds det in till topphockey i Telenor Arena. Rögle BK, som besegrade Karlskrona senast i Ängelholm var då på besök.

Detta var också en seriefinal i Förkvalserien. Det var bäddat för hockeyfest och så blev också fallet. När krutröken lagt sig stod Rögle som segrare med 3-2 i sudden.

Den första perioden inleddes nervöst från bägge lagen. Desto längre perioden gick, desto mer tog KHK över spelet. Ett tag radade man upp heta målchanser på ett band. Antingen gick pucken utanför, eller stod Rögles duktiga keeper i vägen. Perioden slutade mållös och Karlskrona vann densamma på poäng.

Skott 10-6

Andra akten vann KHK på knockout, om vi räknar till antalet målchanser och spelinnehav. Man checkade Rögle mycket högt upp i banan och skåningarna var klart störda av detta. Med 10.33 spelat får också publiken lufta strupen för första gången denna afton. Jordan Smotherman prickskjuter 1-0 och är assisterad av Jesper Jensen.
Den gode Jordan var inte nöjd med detta. När uret visar på 15.40 sätter han dit trissan igen. Denna gång assisterad av Alexander Viklund.

Det är härligt att se Smothermans lycka när han får göra mål. Man blir glad i hela kroppen.
Några fler strutar fick vi inte se i perioden, även om chanser inte saknades.

Skott: 12-3

Tredje perioden bjöd på en madrömsöppning för Karlskrona. Redan efter 1.01 reducerar Rögle till 2-1 i powerplay. Efter 5.44 är man ofina nog att också kvittera där Mathias Tjärnqvist är sist på pucken. KHK skapade massor med chanser även i slutperioden, men fick inte in puckuslingen. När Hesa Fredrik ljöd stod det 2-2.

Skott 8-9

I sudden började KHK piggt, men fick en felaktig utvisning mot sig. Man redde ut denna, men med 23 sekunder kvar gör Rögle 2-3. Bara att bita ihop och komma igen.

Det finns läge för snabb revansch då Karlskrona spelar ödesmatch mot BIK Karlskoga på tisdagen. Vinst där och man är med i racet igen.

Köp Din biljett så syns vi i Telenor Arena.

Glöm inte…

Du vandrar aldrig ensam, För det är Vi som är KHK!

/Peter KHKaren

One Response to "KHK föll i sudden och spelar ödesmatch på tisdagen"