KHK krossade BIK Karlskoga och tog chansen

Karlskrona HK var efter måndagens förlust i sudden, tvungna att besegra BIK Karlskoga på tisdagskvällen.
Det gjorde man också med besked. När Hesa Fredrik ljöd visades siffrorna 5-1 till hemmalaget.

När pucken släpptes var det gästerna som tog tag i taktpinnen. Efter ca: 10 minuter spelat tar KHK över händelserna allt mer. Med 12:57 kommer också 1-0. Jordan Smotherman kan skjuta in pucken i öppet mål efter briljant förspel av Jonathan Pudas och Calle Rosén. Karlskrona kontrollerar därefter perioden.

Skott 6-8.

I den andra akten fortsatte våra hemmahjältar att spela smart. Redan efter 3.18 svarar Joel Kellman för en magnifik framspelning till Martin Janohls. Han gör inget misstag, utan stänker in 2-0. BIK Karlskoga gav inte slaget förlorat. När matchuret visade på 11:54 reducerar Kristoffer Näslund till 2-1. Gästerna fick då energi och skaffade några vassa kvitteringschanser. KHK reder ut detta och tar tag i spelet igen. Firma Larsson-Mattsson svarar för en riktig godbit. Emil Larsson spelade pucken till Simon Mattson och denne levererar tillbaka trissan, så Emil kan raka in den i öppet mål. Klockan stod då på 16.32. Detta blev också periodens sista pytts.

Skott: 3-10

Avslutande perioden kontrollerades helt av Karlskrona. Joel Kellman var ett tag överallt på isen. Han får också stänka dit 4-1 efter 5.51 och var där assisterad av Kalle Ekelund.
BIK Karlskoga bytte efter detta målvakt. Justin Pogge ut och Emil Kruse in.
KHK var inte nöjda med målproduktionen. I ett två mot ett läge väljer Martin Janohls att avsluta själv. Ett ruggigt hårt skott, som domaren inte ser då han tror pucken träffade ribban. Efter videogranskning rådde det inga tvivel. Den svarta gummitrissan träffade inneribban och nytt jubel i Telenor Arena var ett faktum. Tid 10:34.
Därefter blir det inga fler mål. I slutet får vi se ett litet gruff och BIK Karlskogas Kristoffer Näslund får bland annat ett matchstraff, då han utvisas 10+2+2+20.

Skott: 8-8

KHK spelar med insidan av hjälmarna och vinner fullt rättvist. Man väljer sina lägen och är då giftiga som kobror.
I och med segern är Karlskrona i allra högsta grad med och fightas om platsen till kvalserien. Med två omgångar kvar att spela ser tabellen ut så här:

Detta kommer bli stenhårt ända in i kaklet. Nästa uppgift för Karlskrona är Mora borta på torsdag. Mer om den matchen kan Ni läsa här onsdag kväll.