KHK vann efter straffdramatik och drömmen lever

Karlskrona HK spelade en mycket viktig bortamatch på torsdagen. Man var tvingade att vinna för att drömmen om Kvalserien skulle leva vidare. Matchen gick till straffar och KHK drar det längsta strået och vinner med 3-4. Underbart!

Första perioden bjuder oss på svängig hockey inledningsvis. Man märker att KHK spelarna är tagna av stundens allvar.
 Mora drabbas av en utvisning efter 7.41 spelat. Dalkarlarna reder ut det numerära underläget, men bara fem sekunder senare laddar Simon Mattsson stora bössan. Undertecknad sa med en gång att det måste varit mål, medan domaren gjorde wash out. Spelet fortlöpte och när avblåsningen kom väntade videogranskning. Denna tog extremt lång tid. Till slut gled domaren in och gjorde tecknet för mål. 0-1 till Karlskrona. Efter 16.04 bjuder Jesper Jensen oss på en riktig godbit, när han sätter dit 0-2. Så långt såg allt positivt ut och man vädrade morgonluft inför fortsättningen.

Skott: 9-7

I andra akten bytte matchen ansikte totalt. Hemmalaget satte plattan i botten och bara gasade på. Kevin Mitchell sköt från blå efter 7.39 och pucken letade sig in i maskorna. 1-2 på tavlan och Moras jakt fortsatte. Med 13.26 avverkat stänker man in 2-2. Skarprättare var Daniel Hermansson. KHK fick anfallsvåg efter anfallsvåg mot sig. Plötsligt blixtrar man själva till och i ett mönsteranfall kommer 2-3. Jimmy Andersson lurar målvakten till Mångsbodarna. Härligt förarbete svarade Jesper Jensen och Jordan Smotherman för. Detta resultatet stod sig perioden ut.

Skott: 11-6

I den tredje perioden fick KHK mest ägna sig åt att rensa undan pucken. Mora var verkligen på jakt och man åkte skridskor så isen glödde. Chans på chans skapades och efter 13.16 får man också utdelning, då Patrik Cedergren stänker dit kvitteringen. Resten av perioden var Mora det vassare laget och ett tag väntade man bara på att de skulle avgöra matchen. KHK lyckades hålla 3-3 till Hesa Fredrik ljöd. Då vi drog på oss en utvisning i slutet av perioden skulle man få börja sudden med en man mindre.

Skott: 11-3

Sudden är alltid ovisst och Mora som började i powerplay försökte förstås avgöra matchen till egen fördel. Detta lyckades man inte med. Förlängningen blev mållös och straffar skulle komma.
Skott: 4-0

Martin Janolhs var först ut. Han fintade målvakten, så han nog ännu inte vet vad som hände. Ett stort måljubel hos KHK. Detta blev enda målet i straffläggningen och Karlskrona kunde alltså vinna med 3-4.

I och med segern blir det nu en nervkittlande kamp om Kvalplatsen mellan Rögle och KHK på lördag. Mer om detta kommer här på KHKaren.se fredag kväll.
Jag kan redan nu säga: Mora kommer till 100% ge skåningarna en rejäl kamp. Så besegrar vi själva bara BIK Karlskoga kan detta sluta i dur.