Blytung vändning av Troja, Hästen galopperar mot HA och Rögle upp på SHL-plats

Fredagskvällen bjöd på massa dramatik i de båda Kvalserierna.

Vita Hästen står sannerligen med tre hovar i HockeyAllsvenskan. Matchen hemma mot Björklöven var en mycket jämn kamp, där hemmalaget avgör med blott tjugoen sekunder kvar. Därmed har ”Pållarna” tolv poäng, vilket är lika med full pott. Med sex omgångar kvar har man sju poäng ner till Tingsryd under strecket. Dessutom har man åtta plusmål bättre. Snacka om att man galopperar mot HA i full fart.

I samma serie svarade Troja för en blytung vändning borta mot Tingsryd. I det heta Smålandsderbyt ledde Troja med 2-0 efter två perioder. Tingsryd svarade för en härlig upphämtning och med femtiotvå sekunder kvar ledde man med 3-2. Då small det till dubbla gånger om. Först kvittering och med halvminuten kvar avgör Istvan Bartalis för Troja. Vilken blytung vändning!

KRIF tog samtidigt sin första triumf i Kvalserien. Detta när man gjorde palt av Piteå vid 2-5 segern på bortaplan. Blekingelaget är dock fortfarande jumbo i tabellen med sina tre poäng.

Kvalserien till SHL har utvecklats till en riktig rysare. Örebro som var obesegrat åkte idag på pumpen borta mot Malmö. Skåningarna var tvingade att vinna och man avgjorde också i sista perioden till en 3-2 triumf. Annars var det här en match med många ansikten. Trots torsken toppar Örebro alltjämt tabellen med sina sex poäng.

Ny tvåa är Rögle, som vårt KHK nästan snuvade på Kvalserieplatsen. Ängelholmslaget besegrade idag AIK med 1-2 på Hovet och de spelade en rörlig hockey med smartness. Avgörandet skedde på straffar. Rögle har därmed vunnit två bortamatcher på raken. Starka papper!
Västerås som var utan seger, fick idag glädja sig åt full pott på hemmaplan. Man besegrade Djurgården med 3-1 och då är man i högsta grad med i racet på nytt.

Noterbart är att Djurgården nu är jumbo och AIK nästjumbo.

Fortsättningar följer…

Fram till vi hörs:

Ha en underbar helg och glöm inte…

Du vandrar aldrig ensam, För Det Är Vi Som Är KHK!

/Peter KHKaren