Härligt nyförvärv, Grattis Örebro, Rögle har nio liv och Hatten av för Hästen

Vårt kära KHK har idag presenterat ett mycket intressant nyförvärv. Den vi talar om stavas Victor Löfstedt.
Undertecknad minns säsongen 2006/2007 när Victor gjorde 66 poäng på 32 matcher för Lund Giants. Vi hade då ett visst intresse av honom. Den gången föll det på Victors storlek, då denna lilla trollgubbe bara mäter 175 cm i strumplästen.

Istället blev det Halmstad för Löfstedt. Där väntade två succéfyllda säsonger.
Därefter var Victor åter på tapeten för att hamna i Karlskrona. Åter föll det på storleken. Det blev istället Olofström där hans framgångssaga fortsatte. Tåget stannade inte där.

Framgångarna i Blekingeklubben gjorde att Oskarshamn pockade på Löfstedts intresse. Där har han nu varit tre säsonger och producerat 88 poäng på 155 matcher.

Tjugosjuåringen har visat att det inte är storleken det hänger på, utan farten, effektiviteten och känslan.
I Victor har vi fått en härlig lirare som kan styra upp ett powerplay på egen hand.
Välkommen till Karlskrona och KHK!

Det är bara att lyfta på hatten och säga stort Grattis till Örebro efter dagens matcher i Kvalserien till SHL.
Djurgården borta stod på programmet för Örebro. När Hesa Fredrik ljöd, då visade tavlan 2-4 till gästerna. Därmed försvarar de sin SHL plats. Starkt jobbat!

Laget från Närke har fått mycket ros här på KHKaren.se. Man har fått beröm, för att de visat sådan härlig kyla när lägena kommit och för sin tyngd. Idag var inget undantag på dessa punkterna.
Ett folkfyllt Johanneshov hyllade den tragiskt omkomna Djurgårdssupporten både före match, under hela första akten och i matchens slutfas. Vackert och värdigt.

När pucken släpps rivstartar hemmalaget och gör 1-0 redan efter sexton sekunder. Michael Holmqvist visade en härlig kyla i avslutet.
Där tog det roliga slut för Djurgården. Örebro visade varför man är Kvalseriens bästa lag. Kvitteringen kommer innan perioden är över.
I andra akten tar närkingarna ledningen med 1-2 och med bara sex sekunder kvar faller 1-3. Ett mycket ”tungt mål” att få emot sig och härligt att ha med sig.

Redan efter 1.53 i slutperioden kommer 1-4 och då var det tack och godnatt för stockholmarna. Sedan är det bara av akademisk betydelse att Djurgården reducerar till 2-4 med 2.20 kvar.
Örebro var det tyngre och bättre laget. Deras SHL plats är mycket välförtjänt.
Det var ett möte mellan seriens jumbo och nästjumbo när Västerås gästades av AIK.
Efter förra omgången sa jag att inget längre talade för grabbarna från gurkstan.

Dagens 1-4 seger för AIK var därför ingen överraskning. Allt för många lirare har på slutet haft annat än hockey och Västerås bästa i sina skallar. Dagens match var inget undantag.

AIK var bättre på alla punkter och vinner fullt rättvist. I och med segern och dagens resultat är faktiskt Solnaklubben bara tre pinnar från att försvara sin SHL plats.

Jag har imponerats av Rögle BK många ggr under denna Kvalserie. Inför dagens bortamatch hade man två raka förluster och det kändes som att luften gått ur Ängelholmsgrabbarna. Oj så fel jag hade!
Rögle är som katten. De har nio liv!

Man visade ingen som helst respekt för storebror och är det bästa laget redan från första sekunden. Att man leder med 1-3 efter första perioden är hur rättvist som helst.

Malmö visste förstås att de var tvungna att ösa på i andra akten. De drar dock på sig en utvisning efter 3.26. Detta utnyttjar Rögle och gör 1-4.
Hemmalaget gör allt för att närma sig i målprotokollet. Trägen vinner och man reducerar både till 2 och 3-4.

Då trodde nog många att Rögle skulle vika ner sig. Ängelholmsgrabbarna ger sig inte så lätt. Bara ett par minuter senare tilldöms man fullt korrekt ett straffslag. Detta sätter Tessier hur säkert som helst.
3-5 inför slutperioden som blir mållös. Visst försökte Malmö, men Rögle spelade listigt likt rävar.

Med två omgångar kvar innehar Ängelholmslaget SHL platsen. Som om inte detta vore bra nog. Man avslutar med två hemmamatcher. Först mot avsågade Västerås och sedan väntar AIK. Snacka om gyllene läge!

Hatten av för Vita Hästen som nu är klara för en plats i HockeyAllsvenskan säsongen 2014/2015.

Idag besegrade man KRIF med 6-3 och visade varför man är seriens suverän.
Norrköpingslaget har nu 19 poäng. Rent teoretiskt skulle det kunna bli tre lag på samma poäng. De andra två är Björklöven och Troja. Men då skall de två sistnämnda vinna sina matcher i nästa omgång. I omgången därefter skall i så fall Troja besegra Löven i sudden/straffar. Samtidigt måste Hästen själva förlora både mot Troja och Piteå.

Även om detta scenario utvecklar sig, så anser jag Norrköpingslaget vara klara redan nu. Man har nämligen 13 plusmål. I jämförelse har Löven +3 och Troja -1.
Grattis Vita Hästen!

Samtidigt åkte Björklöven från småländska skogarna med tre livsviktiga poäng. Detta efter att man avfärdat Tingsryd med 3-4 i Nelson Garden Arena.

Troja ville inte vara sämre. Smålänningarna segrade också med 3-4 borta mot Piteå och är med i racet.
Andraplatsen står nu mellan Björklöven och Troja. Övriga tre lag kan börja tänka på nästa säsong.

Det är upplagt för riktigt raffel. Bara en pinne skiljer lagen åt. I nästa omgång har Björklöven möte mot KRIF borta. Då tar samtidigt Troja emot klara Vita Hästen på hemmaplan.
I sista omgången möts sedan Björklöven och Troja. Kan bli en riktig nagelbitare…

Jag konstaterar också att Växjö Lakers förlorade första semifinalen mot Färjestad i Vida Arena. Det kan bli en dyrköpt torsk…
Fram till Vi hörs:

Var rädda om Er och glöm inte…
Du vandrar aldrig ensam, För Det Är Vi Som Är KHK!
/Peter KHKaren

One Response to "Härligt nyförvärv, Grattis Örebro, Rögle har nio liv och Hatten av för Hästen"