KHKaren tippar HockeyAllsvenskan – Plats 3

Lag: Södertälje

Tippas på plats: 3

Medelålder: 24,77 år

Nyförvärv: Tim Sandberg, David Lidström, Michal Gulasi, Jonathan Carlsson, Christopher Aspeqvist, Francois Bouchard, James Sixsmith, Jonas Djupvik Lövlie, Nicklas Strid, Victor Ahlström, Oscar Ahlström, Alexander Larsson, Erik Lindhagen, Mattias Beck och Simon Löf

Förluster: Jake Marto, Tomas Bokros, Fredrik Sonntag, Mike Bergin, Johan Jonsson, Emil Billberg, Johan Andersson och Fredric Andersson

Kommentar: Janne Karlsson lämnade Karlskrona med buller och bång. Han är nu ny befälhavare i SSK. Vid sin sida har han två nya ansikten i form av Jimmy Blixt och Anders Karlsson. Den här trojkan har en enorm press på sig. Hela Södertälje kräver avancemang upp till SHL.

Södertälje gör sannerligen en stenhård satsning. Femton nya ansikten har värvats in och fler lär tillkomma under resans gång. Detta gör att allt från supportrar till sponsorer kräver att få se resultat.
Det ska bli intressant att se hur laget Södertälje bemästrar detta.

Åtta spelare har försvunnit sedan förra säsongen. De flesta av dessa har ersatts med råge.

Vilka är då Södertäljes vassaste nyförvärv?
Listan kan göras lång, men jag tycker följande spelare sticker ut:

Tim Sandberg som vi vet är en toppmålvakt på denna nivån. Spelade senaste säsongen i SHL för Örebro. Kommer vinna många matcher åt SSK.
Bröderna Ahlström som de fyra senaste säsongerna spelat i SHL för AIK. Kommer att ställa till det för många försvar i vinter.
Francois Bouchard som har ett mycket bra spelsinne och han kan styra upp ett powerplay. Kommer att producera många poäng.
Mattias Beck som gjort 79 poäng de två senaste säsongerna i Mora. Är nu i bättre omgivning och kommer att bli giftig.
Michal Gulasi som representerat Tjeckien fid ett flertal tillfällen. Kommer att hålla ihop försvaret nu och blir en viktig kugge.
James Sixsmith som gjort 202 poäng de tre senaste säsongerna i Norge. Amerikanen har massa verktyg i lådan och trots tuffare serie här, så blir han riktigt intressant.
Jonas Djupvik Lövlie som också är en poängmaskin. Han tillhör norska landslaget och har potential att bli en stor profil i HA.
Christopher Aspeqvist som spelat tre SHL säsonger för AIK. Är under utveckling och kommer att hålla rent i försvaret.
Alexander Larsson som gjort det fullt godkänt i SHL de tre senaste säsongerna. Nu blir motståndet lite ljummare och då kommer tjugonioåringen att växa ytterligare.

Det finns som sagt ännu fler nyförvärv med god potential, men jag har plockat ut de vassaste i mina ögon.

Vilka är då de mest kännbara förlusterna?

Jake Marto är en back som jag gillar. Visade under fjolåret att detta är en back som kan massor och hade varit intressant i detta laget.

Fredric Andersson som är ett riktigt yrväder på isen. Kan massor och är en tillgång för alla lag i SHL. Är nu värvad till Linköping.
Johan Andersson som är lite ojämn. Dock väldigt duktig när han har rätt dag.
Summering: Anrika Södertälje var förra säsongens stora flopp. När allt summerades parkerade man på en tolfteplats.

Nu har man tagit nya tag och verkligen storsatsat. Det känns lite som man ”köpt allt som rört sig”. Femton nya spelare och till det tre nya tränare. Det kan bli problematiskt att få ihop ett L-A-G.
Negativt är också att man kanske har lite för många så kallade stjärnor. Vad händer när spelare som brukar vara i första linan plötsligt får husera i en tredje formation?

Ska man se det positivt så formligen kryllar det av högklassiga spelare i truppen.
Målsättningen är förstås SHL och skulle de få ihop alla bitarna kan man hamna ännu högre upp i tabellen…

Jag tror att Södertälje tar tredjeplatsen när allt summeras.
Vad har man för svar på detta?

/Peter KHKaren

One Response to "KHKaren tippar HockeyAllsvenskan – Plats 3"