Klang och jubelföreställning när Rögle besegrades med 5-3

På lördagseftermiddagen tog Karlskrona HK emot Rögle BK hemma i Telenor arena.

Det var två lag som båda kom med torskar i bagaget från senaste omgången. Det var därmed två revanschsugna gäng som äntrade isen.

KHK spelarna var som hungriga vargar och första perioden är den bästa period jag sett laget spela denna säsongen. Det var hockeypropaganda med stort H.
Karlskrona trampar på gasen från första nedsläpp och Rögle har faktiskt svårt att hinna med. Bortalaget drar därför på sig två raka tvåminuters utvisningar. På den andra av dessa kommer matchens första mål. Jimmy Andersson avlossar bössan till vänster om Ridderwall och det bara smattrar i nättaket. 1-0 efter 8.50 spelat.
Med 12.28 avverkat är det dags för en ny Rögleutvisning. KHK behöver en och tio innan man förvaltar sitt överläge. Denna gången var det Joel Kellman som fick en drömträff och satte 2-0.
Karlskrona dominerade perioden stort och ingen hade protesterat om man gjort ytterligare en eller två pyttsar.

Skott: 10-5

I den andra akten snäpper Rögle upp sig, samtidigt som KHK går ner sig en aning. Det räcker för att matchen ska byta skepnad. Efter 5.41 reducerar Justin Boström till 2-1.
Man blev då orolig, men fick lite lugn då Tom Linder prickar in 3-1 efter 9.05. Han var där snyggt framspelad av Jimmy Andersson.
Rögle fortsatte att jaga och utdelningen lät inte vänta på sig. Forna KHK spelaren Jesper Jensen frispelas och efter snyggt avslut visar klockan 13.37 och det är reducerat till 3-2. Mera skulle komma. Tekning i Karlskronas zon i slutet av perioden. Rögle utnyttjar detta och det är Justin Bostrom som hittar rätt med en minut och tre sekunder kvar. Då kändes det tungt…

Skott: 12-11

Det var bäddat för en thriller när pucken släpptes i tredje perioden. Karlskronaspelarna hade samlat ihop sig och det märktes att man minsann inte tänkte vika ned sig.
Efter 14.05 får Russ Moyer en drömträff och Riderwall stod som en staty i kassen. 4-3 var ett faktum.
Rögle började jaga kvittering, men KHK låg rätt i banan. Med två minuter och sex sekunder kvar faller 5-3 och det är hockeygodis vi bjuds på. Filip Cruseman och Alexander Bergström bjuder upp till dans med Röglelaget och det är en vals som de sent ska glömma. Efter att Ridderwall också är uppsnurrad är det Cruseman som kan lägga pucken i tom kasse. En symfoni av de vackraste toner!
Sedan hjälpte det inte att Rögle tog ut målvakten. Matchen var avgjord.
En underbar lagseger!

Nöjda Karlskronabor kunde vandra ut i kvällsmörkret med ett stort leende på sina läppar.

I och med segern är KHK nu på fjärde plats i tabellen och bara två poäng från serieledning. Fantastiskt!