KHKarens farhågor besannades när KHK föll med uddamålet

På tisdagskvällen äntrade Karlskrona HK isen i Mora. Det skulle bli en match mellan serietrean och seriefyran.

Karlskrona tog tag i taktpinnen så fort pucken var släppt. Chanser skapas i parti och minut. Man väntar på att 0-1 ska falla. Efter 10.44 är det äntligen dags och det är Joel Kellman som agerar skarprättare.
Säg den lycka som varar… KHK slarvar i ett uppspel och detta utnyttjar Mora. Klockan står på 12.54 när Daniel Hermansson kvitterar till 1-1.

Karlskrona borde varit i ledning när signalen gick för pausvila. I alla fall sett till målchanser.

Skott: 7-13
Om KHK var det vassaste laget i första perioden, var det inget mot vad som kulle komma. I andra akten tokdominerade man spelet. Chans på chans skapades, utan att man lyckades sätta pricken över iet. Puckinnehavet var 39% för Mora och 61% för Karlskrona.
Man ska samtidigt veta att dalkarlarna var riktigt giftiga de få gånger som Mora kom i spelvändningar.
Perioden slutade mållös.

Skott: 5-19
Frustrationen skulle bli ännu större… Med 1.30 spelat av tredje perioden gör Mora 2-1 genom Daniel Hermansson. Det skulle bli ännu mörkare. Bara arton sekunder senare utökar hemmalaget sin ledning till 3-1, där Emil Bejmo var sist på pucken. Efter det målet hade Karlskrona en period när man var som yra höns. Jag hade gärna sett en timeout då.
Vi lyckas hålla målet från ytterligare påhälsning.
När Mora drar på sig en utvisning i offensiv zon efter 10.56 får vi chansen att komma in i matchen. Karlskrona behöver bara nio sekunder på sig innan Niklas Lihagen reducerar till 3-2.
Närmare än så kom inte KHK denna afton. Visst hade man chanser att kvittera, men pucken ville inte in, samtidigt som Mora spelade mycket smart.

Skott: 11-13

När man leder skotten med 12-32 efter två perioder, ska det förstås inte stå 1-1 på tavlan. Visst måste Karlskrona vara effektivare.
Samtidigt ska man komma ihåg att Mora är ett mycket skickligt defensivt lag. Den minnesgode kommer säkert ihåg att det i uppsnacket här på KHKaren.se varnades för just detta scenario.

Nu är det bara att gratulera Mora och ta lärdom av förlusten.