Bottennapp av KHK

På torsdagskvällen jagade KHK en ny triumf, när man intog Umeå för match mot hemmalaget Björklöven.

Lika bra som Karlskrona spelade mot Mora senast, lika dåligt var det mot Björklöven idag. När Hesa Fredrik ljöd visade tavlan 5-3 till hemmalaget.

Umeålaget började piggast och man tar också välförtjänt ledningen med 1-0 efter 6.02. Det är nyförvärvet Jesper Thörnberg som agerar skarprättare.
Karlskrona har emellertid en snabb replik. Bara två minuter och fjorton sekunder senare kommer kvitteringen. Tessier kommer på kanten och söker Cruseman i mitten. Den sistnämnde får pucken på benet och in i mål. Alla sätt är bra, utom de dåliga.
Björklöven är bästa laget i perioden och 1-1 var man som KHKare tillfreds med.

Skott: 15-6

I den andra perioden avgjordes matchen. Efter 3.17 prickskjuter Stefan Öhman 2-1 till Björklöven. Detta efter fin framspelning av Karl-Johan Lundström. Bara en minutt och tjugonio sekunder senare tilldelas hemmalaget ett straffslag. Lucas Sandström gör inget misstag och sätter 3-1 pucken bakom Patrick.
Karlskrona reducerar till 3-2 efter 5.40, då Maksim Matushkin lurar Kevin Lindskoug till korvkön. Där tog det roliga slut. Björklöven är bättre över hela banan och man får också utdelning. Med 10.01 spelat sätter Mark Hurtubise iskallt 4-2 pucken. Efter 11.29 kommer också 5-2 genom Emil Lundberg. Uppförsbacken var total!
Inga fler mål föll i perioden.

Skott: 7-11

Den avslutande perioden såg länge ut att bli mållös. Björklöven bevakade sin ledning och spelade mycket smart. Vi kom aldrig in i fighten på allvar. Till slut får vi ändå till en reducering. ”Berget” hittar Matushkin med en räkmacka och avslutet är femstjärnigt. Klockan visar då på 18.33. Därefter gör KHK ett sista desperat försök genom att plocka Patrick. Detta bär ingen frukt. Björklöven vinner fullt rättvist och det är bara att säga Grattis!
Skott: 3-14

KHK spelarna var idag ”inte där”. Man hade inte bettet i skridskoåkningen, skärpan och koncentrationen saknades också. Framförallt var vi inte beredda på krig. Björklöven spelade precis så desperat som det varnades för här innan matchen.
Jag kan lova att ingen spelare i laget är nöjd efter denna insatsen. Detta var helt enkelt ett bottennapp!  Redan nu törs jag lova en enorm tändning och revanschlusta på lördag mot Karlskoga.
Dagens höjdare: Vi är fortfarande tvåa i tabellen!