Julle och Wallmark bäst när Sverige föll mot Ryssland

På söndagskvällen spelade Sverige semifinal mot Ryssland i J20 VM. Efter att ha varit obesegrade under hela turneringen var förhoppningarna mycket stora på Småkronorna. Tyvärr kom man aldrig upp i sin normala standard denna afton. Samtidigt ska man inte glömma att Ryssland gjorde det väldigt, väldigt bra.

 

Den ryska björnen kunde gå fram till en 0-3 ledning och då var förstås uppförsbacken blytung. Man fick lite hopp när Lucas Wallmark snyggt reducerade till 1-3. Den lyckan blev kortvarig, då Ryssland kort senare gjorde 1-4. Det hjälpte sedan föga att Sverige tog ut målvakten i tidigt skede för att komma ikapp, även om Wallmark hade 2-4 pucken inne, men målet blev bortdömt.
Sverige nådde inte de höjderna vi har haft innan. Det var också mer slarv än i de tidigare fighterna. Det känns surt att bottennappet kom just i semifinalen.
Det är bara att bryta ihop och ladda om. Nu ska bronset spelas hem!

 

I dagens match var Karlskronas store son Julius ”Julle” Bergman och KHK bekantingen Lucas Wallmark bäst i det svenska laget. Mr Wallmark spelade finurligt och gjorde också vårat mål. ”Julle” var en gigant i försvaret. Spelade 1-0 och svarade både för ett fysiskt spel och säkert passningsspel. Faktum är att Bergman bara varit inne på ett baklängesmål under hela turneringen. Starkt jobbat!

 

 

Det är Vi som är Sverige och KHK!

 

 

/Peter KHKaren