KHK jagar ny seger i Pelle Svanslös trakter

På fredagskvällen är det dags för Karlskrona HK att spela en ny match i HockeyAllsvenskan. Den här gången på bortaplan mot Uppsalalaget Almtuna. Detta är en mycket viktig match. Vid vinst är KHK en poäng bakom ledande BIK Karlskoga och har då samma poängantal som tvåan Malmö.

 

Som ni kunde läsa på bloggen här igår så gick resan bra för KHK. Man har idag vaknat utvilade i Pelle Svanslös hemstad och det är ett mycket laddat lag som kommer att ta isen i besittning. Igår fick ni också veta att Karlskrona startar med exakt samma lag som mot Södertälje senast. Linder och Kurki är fortfarande inte disponibla.

 

Under veckan har det framkommit att Almtuna har stora ekonomiska bekymmer. Man har därför varit tvingade att göra sig av med nyckelspelare. Det är förstås ett dråpslag. Man får förstås inte stirra sig blind på detta. Än har inte många spelare lämnat truppen och de som är kvar kommer sälja sig dyrt. Den saken är klar.

Lagen har mötts tre gånger tidigare under säsongen. I det första mötet som var premiären av denna säsongenns HockeyAllsvenska, vann KHK hemma på straffar. Jimmy Andersson blev då stor hjälte. När lagen sedan möttes i Metallåtervinning Arena segrade KHK med 2-3 efter ”sudden”. Filip Cruseman avgjorde den drabbningen. I det senaste mötet som skedde i Karlskrona segrade KHK med 2-1 under ordinarie matchtid. Som ni märker har det varit tre jämna fighter mellan de bägge lagen.

 
Almtuna spelar ingen fartfylld hockey när man ställs mot KHK. Man brukar ställa upp och se till att Karlskrona inte får komma med fart. De väljer sina lägen att gå framåt med omsorg. Då fyller man på med hela laget. Det kommer alla gånger se likadant ut idag.

 

KHK måste spela med fart. Vi får inte bli stillastående som i andra halvan av matchen mot Södertälje. Om vi trampar på och har tålamodet så ska det bli full pott ikväll. Underskattning får förstås inte förekomma. Det finns inga lätta matcher i denna serien.
Jag tror att laget åker hem med tre störtsköna poäng. Gör Oss stolta!

Jag talade med Emil Larsson igår kväll. Han var vid gott mod och lovade höra av sig till mig efter operationen. Självklart får ni en rapport här på bloggen. Lycka till idag Emil!

 
Det är Vi som är KHK!

/Peter KHKaren