Imponerande seger av KHK – Vi är stolta över Er grabbar!

På fredagskvällen tog Karlskrona HK sig an Almtuna i Metallåtervinning Arena.

Hemmalaget som har ekonomiska problem och som tappat ett par gubbar började desperat. Man var det bättre laget första halvan av perioden. Samtidigt spelade KHK då mycket klokt. Karlskronagrabbarna tog sakta men säkert över matchen. Flera chanser skapades, men inga mål trillade in.

Skott: 6-5

I den andra perioden styrde och ställde KHK på isen och utdelningen skulle också komma. Kellman vinner en tekning och får pucken till Trukhno, som i sin tur ser till att den hamnar hos Victor Löfstedt. Han smackar till trissan och 0-1 var ett faktum. Tid  3.57. Efter 8.08 var det dags för ett nytt Karlskronajubel. Kristoffer Söder placerar pucken i krysset och han var då assisterad av Matushkin och Pudas. KHK hade inte nätat klart. 0-3 skulle också komma. Niklas Lihagen tar sin egen retur efter 12.46 spelat. Assisterad av Filip Cruseman. Det kunde ha blivit ännu fler mål innan perioden var över.
Skott: 8-12

KHK spelar mycket taktiskt i den avslutande perioden. Almtuna försöker förstås, men Karlskronaspelarna offrar sig och längst bak är Patrick Galbraith som kinesiska muren. I ett sista desperat försök att jaga ikapp tar Uppsalalaget ut målvakten. Då fastställer Patrik Nevalainen 0-4 och är assisterad av Joel Kellman.