KHK kvitterade till 1-1 i matcher och nu är man bara två vinster från SHL

Inför en kokande arena kvitterade KHK till 1-1 i matcher. Detta efter att man besegrat Västerås med 3-1. Det här var en match som hade precis alla ingredienser som en HockeyAllsvensk Final ska innehålla.
I och med vinsten är Karlskrona HK nu bara två vinster från att ta steget upp i SHL. Om KHK vinner borta på söndag kan det avgöras här hemma på tisdag. Säkra din biljett nu!

 

Karlskrona HK var som hungriga vargar när pucken släpptes. Man tryckte på gasen och fick ett powerplay redan efter 59 sekunder. Detta utnyttjades på bästa sätt. Cruseman och Lihagen gjorde förarbetet innan Maksim Matushkin bombade in 1-0 inför en fantastisk publik.
Efter att ha dödat två utvisningar fick KHK en ny chans i powerplay. Då var det dags igen. Niklas Lihagen lurar en Västeråsback ut på parkeringen och avslutar sedan med att hänga trissan i krysset. Eufori på läktarna och magi på isen. Lihagen var assisterad av Linder och Cruseman.
Det var grinigt på isen och domaren tappade tidigt matchen. Oförklarliga domslut varvades med att han inte blåste alls. En sak är säker: Han hade inte orange/svarta ögon…
Resten av perioden präglades av utvisningar. Några fler mål blev det dock inte.

Även andra perioden blev mållös. Det bjöds ändå på dramatik i massor och publiken stormtrivdes.
I slutperioden försökte förstås Västerås jaga ikapp. En storspelande Patrick Galbraith och ett uppoffrande jobb av samtliga KHK spelare stoppade dessa planer. Istället stängde Alexander Bergström matchen med 14.47 spelat. Assist av Tessier och Galbraith.
Västerås gjorde ett sista desperat försök med 3.19 kvar. Man tog då timeout och plockade målvakten. Karlskrona fick också en utvisad i slutet av matchen. I spel sex mot fyra reducerar Västerås till 3-1 med elva sekunder. Det var dock bara av akademisk betydelse.

 

Man kan inte annat än att älska det här Karlskronalaget. Man visar ett så stort hjärta så man blir stum. Ni gör oss så stolta!
Det är Vi som är KHK!
/Peter KHKaren