Lite blandat hockeysnack…

Det har sakta men säkert börjat sjunka in att KHK ska spela i SHL kommande säsong. Redan nu vet vi att lag som Brynäs, Djurgården, Frölunda, Färjestad, HV71, Linköping, Luleå, Skellefteå, Växjö och Örebro ska gästa staun och arenan. Till dessa ska ytterligare tre lag ansluta.

I bäst av sju matcher möts Leksand-Malmö, Modo vs Vita Hästen och Västerås mot Rögle. Vinnarna i dessa tre bataljer återfinns också i SHL nästa säsong.
Om Leksand och Modo åker ur, då ska de tre lagen som går upp betala 13 miljoner till dessa två föreningar. Om bara ett av lagen Leksand och Modo åker ur, då får de tre lagen från HockeyAllsvenskan tillsammans betala totalt 6,5 miljoner till föreningen som får lämna. Håller sig både Leksand och Modo kvar betalas förstås inga fallskärmar ut. Så rent ekonomiskt vore detta en fördel för KHK.

I kvalet till HockeyAllsvenskan tror jag att AIK, Södertälje, Pantern och Sundsvall tar de fyra platserna. Västervik och Tingsryd känns  som numret mindre. Det blir spännande att följa…

 
Intresset för att spela i KHK’s J20 Super Elitlag är redan stort. Intressenter tar i jämn ström kontakt med klubben. Kommer bli mycket intressant att följa detta laget.

I Karlskronas stadsapp hittar ni numera KHKaren. Under Nyheter hittar ni Karlskrona kommun, SVT regionalt, SVT, P4 Blekinge, Stadsreportrarna och så KHKaren. Roligt och hedrande!

 

Det är Vi som är KHK!
/Peter KHKaren

One Response to "Lite blandat hockeysnack…"
  1. Mycket trevligt att få se shl – hockey i staun. Men jag kan förstå att det inte blir lätt, gäller få ihop ett bra gäng. Pelle o hans gäng verkar kunna göra underverk med spelare som inte är så kända