Förlust med mersmak…

KHK spelade på onsdagskvällen sin första hemmamatch för säsongen. För motståndet stod Linköping. Det hela slutade med en 1-4 förlust som gav mersmak.

Karlskrona kom till spel utan backarna David Westlund och Julien Brouillette. Sena återbud på bägge dessa spelarna. Sedan tidigare visste vi att Filip Cruseman, Mattias Granlund och Emil Larsson skulle vila.

Linköping tog ledningen med 1-0, men KHK replikerade snyggt till 1-1. Det var Jesper Olofsson som snyggt placerade trissan helt otagbart.
Man hann knappt jubla klart innan gästerna tog ledning med 1-2, som också följdes av 1-3.
Slutresultatet 1-4 föll i tom kasse när KHK tagit ut målvakten för att jaga reducering.

 

Karlskrona visade linjer och skapade mängder med chanser. Man måste dock jobba bort en del ”barnsjukdomar”. Två gånger fick laget spela i numerärt underläge, enbart för att man hade för många spelare på isen. Bägge dessa utvisningarna renderade i mål för Linköping. Där måste det till skärpning!
Karlskrona är emellanåt för omständiga i egen zon. Här måste man spela ut pucken snabbt och säkert. Är man pressade så ut med trissan längs sargen.
När vi kommer till lägen framåt får vi inte heller vara så omständliga. Snabbt avslut och så är det dags att ställa in skärpan i skotten.

Tempomässigt hänger vi med mer än väl och chanser skapas för att göra många mål. Det finns många saker där man ser klara linjer.
Linus Fernström gjorde sin första match i mål för Karlskrona. Han hade ingen lätt öppning på matchen med lite att göra och dödliga avslut när Linköping fick chansen. Linus gnuggade på och växte ju längre matchen led.

Jag vill ikväll lyfta fram och ge en extra ros till Kristoffer Söder, Joel Kellman och Jesper Olofsson.
Detta kommer bli bra till seriestart.

 

På fredag väntar Hamburg i arenan. Då blir det en ännu vassare insats.

 

Det är Vi som är KHK!

 

/Peter KHKaren