KHK föll och allt inför upplösningen

Karlskrona föll med 5-2 borta mot Brynäs på tisdagskvällen. KHK inledde annars matchen väldigt piggt och tog också ledningen med 0-1 genom Joel Kellman. Klockan stod då på 3.08. Man fortsatte spela bra fram till 8.14 då hemmalaget kvitterade till 1-1. Då var det som att sticka hål på en ballong. På bara sju minuter och sjutton sekunder gjorde Brynäs tre baljor och gick till pausvila med 3-1.

KHK var virriga i inledningen av andra akten. Som en blixt från klar himmel satte man reduceringen till 3-2. Då tändes ett hopp. Men… Efter videogranskning underkändes målet för att Brynäsmålvakten blivit störd. Ridå! Istället gör Brynäs senare i perioden 4-1. Därefter tog KHK timeout och samlade styrkorna.

Ett ack så litet hopp tändes när Emil Larsson reducerade till 4-2 efter 5.51. Ett par minuter senare blev det bäckmörkt igen när Gävlelaget fastställde slutresultatet 5-2.

KHK gör klokast i att ta med sig matchens första åtta minuter och glömma resten.

Samtidigt vann Djurgården med förkrossande 0-5 borta mot Leksand. Då Luleå fick torsk med 6-0 mot HV71 gick stockholmarna om både KHK och Luleå.

Karlskrona är just nu utanför Play In med 65 poäng. Närmast framför sig har man Luleå på 67 poäng och Djurgården på 68 pinnar.

I sista omgången på torsdag möter KHK hemma ett Örebro som inte har något mer än äran att spela för. Det är bara vinst och tre poäng som gäller. Luleå har hemmamatch mot Rögle. Skåningarna har inget att spela för, men visade form idag när man skåpade ut Örebro. Rögle vill förstås komma till det negativa kvalet med en positiv trend. Djurgården spelar borta mot Skellefteå. Laget från Västerbotten måste vinna för att vara säker på topp sex och en direktplats i kvartsfinalen. Om KHK vinner och minst ett av lagen Luleå och Djurgården går på pumpen har staun ett lag i Play In.

Nu gäller det att fylla arenan på torsdag. Jag tror Vi klarar det!

Det är Vi som är KHK!

/Peter KHKaren