Mina tankar om säsongen och framtiden…

Man vinner inga krig utan tappra soldater!

Med 10 minuter kvar av tredje perioden i sjunde och avgörande matchen mellan KHK och Timrå lämnade undertecknad arenan utan att meddela någon. Det fanns absolut ingenting som tydde på att man skulle vända på steken och man kände enbart stor sorg o tomhet. Hockeybussarna stod framkörda och jag satte mig i en av dessa och började en första summering.

De första dygnen präglades av stora sömnproblem och massa grubblande. Nu har jag äntligen tänkt klart. Det var såklart inte i säsongens sista match som Karlskrona förlorade sin SHL plats. Det är hela säsongen som varit turbulent. Spelare som velat lämna, spelare som inte räckt till och fått lämna, ett felbyggt lag från ruta ett och framåt, ekonomiska frågor som oproffisionella spelare ventilerat via massmedia istället för att föra dialog med klubben och till sist publiken som till viss del uteblivit på grund av att de sportsliga framgångarna inte funnits där. Allt detta har gjort att laget spretat åt alla håll.

Ledarna med Molin i spetsen har gjort allt som stått i deras makt med fysträning, isträning, genomgångar, peptalk och så vidare. De lägger jag ingen skuld på överhuvudtaget. Stjärnkocken Leif Mannerström kan inte tillaga en tournedo av en bit falukorv, hur mycket han än försöker. Liknelsen är klockren enligt mitt sätt att se det.

Nu är Vi i HockeyAllsvenskan och det är minsann ingen dålig serie. Vi går mot en spännande säsong och framtid. Men… Det kommer krävas krafttag och extremt hårt arbete. Att det varit turbulent i KHK från och till är ingen hemlighet. Självklart måste det till en del förändringar innan man kan starta den nya resan. Nu gäller det att återvinna förtroendet från alla supportrar, sponsorer och invånare. Det är då begreppet Det är Vi som är KHK får innebörd och slagkraft igen.

Man måste komma ihåg att människor av kött och blod, som man velat ha kvar i föreningen, nu kommer tvingas sluta på grund av degraderingen. Det drabbar hela familjer och detta är såklart en mörk och tuff baksida. Men det finns inga alternativ.

Hur ska då KHK bygga laget? Det finns många alternativ. Mest spännande hade varit och enbart satsa på yngre spelare. Det alternativet skulle säkert innebära att laget första säsongen skulle husera i nedre regionerna. Men om ett par år hade det bärt frukt. Har KHK supportrarna kraft för ytterligare en säsong med många förluster? Tveksamt. Jag förespråkar därför att KHK tar två femmor från J20. Det är ingen hög lönekostnad och man får killar som brinner för klubben. Detta ger ekonomiskt utrymme för en grym förstaline och en riktigt vass andra kedja. Dessa skulle lyfta de unga grabbarna. Det skulle ge en fantastiskt intressant säsong. Snart får Vi svaren hur det blir.

Nu laddar Vi för framtiden!

Det är Vi som är KHK!

/Peter KHKaren