Precis vad man vill se

Undertecknad var på Polenfärjan för en kickoff med jobbet mellan torsdag och fredag. Därför hann jag bara se tredje perioden i fredagens träningsmatch mellan KHK och KRIF.

Jag ska på intet sätt dela ut några betyg efter den drabbningen. Men däremot några reflektioner. Mina damer och herrar Vi har denna säsongen ett lag som till varje pris vill vinna matcher. Vid ledning 4-1 i tredje perioden ser man spelare som utan att tveka slänger sig och täcker skott. Det är precis det Vi på läktaren vill se.

Det syntes tydligt att det här är ett lag med bra skridskoåkare och det kommer gå undan i vinter.

Ge grabbarna några matcher så kommer detta bli riktigt bra. Det känns som ett lagbygge med rätt mix.

Människor vill alltid identifiera sig med vinnare. Det kunde inte Karlskronafolket göra förra säsongen. Då minskade publiken i arenan. Denna säsongen blir det ändring och då ökar publiktillströmningen igen.

Efter 5-1 segern drar nu KHK till Finland för två tuffa matcher. Räkna inte med några stordåd där, men laget kommer skaffa sig viktiga erfarenheter som blir viktiga under säsongen.

KRIF då? Samma sak med dem. Det ska skilja en division på isen och de skaffar sig också erfarenhet med sina två matcher mot Karlskrona.

Nästa tisdag kommer Västervik till Arenan. Då syns Vi där!

Glöm inte…

Du vandrar aldrig ensam, för…

Det Är Vi Som Är KHK!

/Peter KHKaren