Oskarshamn på menyn och Laxarna leker, men KRIF har grus i maskineriet…

På fredagen väntar ny match för Nya KHK. Ett möte mellan serietrean och seriefemman, när Karlskrona beger sig mot Oskarshamn.

Efter den snöpliga förlusten mot Modo har killarna i KHK följt upp med suddenseger borta mot Vita Hästen och igår hemma mot Södertälje. Laget växer för varje match de spelar och man lär verkligen av sina misstag. Att beskåda Nya KHK är garanti för att man får underhållning.

Nu står Karlskrona för en mycket svår uppgift. Oskarshamn är hemmastarka och har imponerat så här långt. I sin senaste match vann man med förkrossande 1-5 borta mot självaste Leksand. Dalalaget förde matchen, men Oskarshamn var kusligt effektiva i sina snabba spelvändningar.

Den här gången möts alltså två lag som båda är skickliga på att vända spelet. Det gäller verkligen för KHK att vara noga i passningsspelet under fredagskvällen.

Jag tror det här blir en gastkramande historia där första målet blir extremt viktigt.
Självklart rullar en buss med laddade och segerhungriga supportrar från staun.
Blackbugs finns överallt!

I division 1 hockeyn kan man verkligen säga att ”Laxarna” leker. Mörrum GoIS som är nykomling i Hockeyettan har efter sju omgångar spelat in nio poäng. Med det facit är man bara tre pinnar bakom topptippade Kallinge. Starkt jobbat! Jag tycker synd om föreningen när invånarna i Mörrum och Karlshamn inte ställer upp. 360 åskådare vid segern näst senast mot Kalmar och 351 personer igår är ett svek mot spelare, ledare och föreningen Mörrum GoIS. Skärpning!

I KRIF är mungiporna inte uppåt. Inför serien nämndes man som en kandidat att vinna serien. Nu ligger man på en sjundeplats i tabellen och det är förstås en grov missräkning. Närmast väntar svårspelade Vimmerby på hemmaplan innan man åker till Kalmar. Plötsligt spelar nu KRIF under press att plocka trepoängare.

Vi önskar Blekingelagen stort Lycka till!

Det är Vi som är KHK!

/Peter KHKaren