Så här slutar HockeyAllsvenskan!

Hej på Er kära läsare och tittare!

Varje seriös hockeybloggare måste ju som bekant våga sig på hur HockeyAllsvenskan slutar. Det är på snudd en omöjlig uppgift och det finns många hinder på vägen. Sällan eller aldrig har väl HA varit öppnare på förhand. Undertecknad har gnuggat sina geniknölar och har nu sin tabell klar. Det finns väl inte så mycket att vänta på, utan vi kör igång…

Så här slutar HA säsongen 13/14:

14. Asplöven

Motivering: Haparandaklubben har många kännbara spelarförluster och det kommer bli en tuff säsong för klubben.

På målvaktssidan drog Joni Puurula ett tungt lass ifjol. Han kommer förstås låta tala om sig denna säsongen med, men han lär knappast stå lika många matcher som förra säsongen. Joel Lassinantti kommer nämligen att utmana rejält om förstaspaden. Tjugoåringen med meriter från ”småkronorna” är en mycket duktig målvakt och han kliver hela tiden uppåt på utvecklingsstegen. Målvakterna är absolut inte Asplövens akilleshäl.

Backsidan har urholkats rejält och här har klubben många tunga tapp. Jag tror att laget kommer få mycket svårt att frejda sig, när motståndarna surrar som ilskna bålgetingar och det smäller i sarghörnen.

Bland forwads är det många kännbara förluster. Vyacheslav Trukhno som levererade 43 poäng på 50 matcher är förstås omöjlig att ersätta i en handvändning. Även om Asplöven har andra tunga namn som lämnat är förstås ryssen den tyngsta förlusten.

Sammanfattning: Asplöven kommer att få in några duktiga Luleåspelare på lån och de blir förstås viktiga pjäser i detta laget. Det väger dock inte upp helheten. På hemmais kommer man att fixa många sköna poäng, men det hjälper inte i slutändan. Asplöven får försöka klara sig kvar genom kvalspel.

_____________________________________________________________________

När vi nu är varma i kläderna, så är det lika bra att vi fortsätter med att tippa plats 13 i HA.

13. Almtuna

Motivering: Laget från Uppsala tippas ofta i nedre regionerna, men man har en förmåga att bita ihop och hålla sig kvar. Undertecknad skulle inte alls bli förvånad om vi återser Almtuna i HA säsongen 14/15. Den här gången tror dock jag att man får mycket svårt att undvika negativt kval. Det är många frågetecken i lagbygget.

Målvaktssidan består av Erik Hanses och Johannes Jönsson. Erik var med och spelade upp Leksand till SHL, men fick inte följa med dalmasarna till högsta serien. Hanses var rena rama väggen i många matcher och i mina ögon är det lite förvånande att han inte får chansen i SHL kommande säsong. Att han är en målvakt under utveckling gör inte saken sämre…
Johannes har de tre senaste säsongerna spelat med Nybro i division 1F. Det var en knall då han inför denna säsongen värvades av SHL nykomlingen Örebro. Därifrån är han alltså utlånad till Almtuna. Johannes är en duktig keeper, men får svårt att konkurrera ut Hanses.

Backsidan har ingen självklar lysande stjärna. Det är mera en grå massa. Här gäller det att alla gör sitt jobb och lite till i varje match. Det ska bli roligt att se vad Alen Bibic kan uträtta. Tjugoettåringen är en defensiv pjäs, som inte är rädd för att smälla på. Leksandslånet kommer ha en viktig roll.

Det är ingen överdrift att utse Daniel Hermansson till en nyckelspelare bland forwads .
31 åringen med massa Elitserierutin har producerat 76 poäng för Almtuna de senaste två säsongerna. Nu vilar nästan halva Uppsala på hans axlar. Almtuna har många ojämna forwads, som blandar och ger.

Sammanfattning: Almtuna kommer att få förlita sig på kollektivet. De dagar som alla spelarna vaknat på rätt sida, då kommer detta kollektivet att plocka många ”tunga poäng”. Över en hel lång serie har jag mycket svårt att se hur detta lagbygget ska kunna hamna på rätt sida strecket.

KHKaren tippar HA

1. ?
2. ?
3. ?
4. ?
5. ?
6. ?
7. ?
8. ?
9. ?
10.?
11.?
12.?
______________________________
13. Almtuna
14. Asplöven

Fram till Vi hörs igen:

Var rädda om Er och glöm inte:

Du vandrar aldrig ensam, för Det Är Vi Som Är KHK!

/Peter KHKaren