Så här slutar HockeyAllsvenskan!

Hej på Er kära läsare och tittare!

Nu är det dags att fortsätta det svåra uppdraget att tippa HA säsongen 13/14. Vi kastar oss in i leken och fortsätter rankingen.

Så här slutar HA säsongen 13/14:

12. IF Troja/Ljungby

Motivering: Troja har tappat spelare av tyngre kaliber än vad man har fått in. Hemma i Sunnerbohov är man alltid svårslagna och hela orten andas hockeykultur. I den hårda konkurrens som idag råder tror KHKaren att Troja i slutändan får vara glada över att hamna på rätt sida av strecket.

På målvaktssidan är Christoffer Bengtsberg ohotad första keeper. Ett enormt ansvar vilar på 23 åringens axlar och han kommer att tvingas spela på topp i match efter match. Bakom Christoffer har man 18-åriga Robin Johansson som kommer från egna leden och HV71 lånet Viktor Kokman. Den sistnämnde fick spela två seniormatcher med Tranås ifjol. Därmed torde alla förstå Bengtsbergs betydelse.

Backsidan är lagets starkaste del enligt mitt sätt att se det. Ziga Pavlin är erkänt duktig och kommer förstås att få dra ett tungt lass. Nyförvärvet Zach Tarkir med bland annat 83 AHL matcher i sitt cv, kommer förstås att bli högintressant.

Bland forwads är det ett par riktigt tunga namn som lämnat skutan. Jag tänker då på Justin Kelly, Robin Dahlström, Mikael Ahlèn och Carl Gustafsson. Bland de som mönstrat på känns Shea Guthrie, Vince Rocco och Johan Andersson hetast. Sammantaget känns Troja lite mer uddlösa framåt denna säsongen.

Sammanfattning: Troja kommer frälsa sin fans många gånger i hemmaborgen. Ljungbyborna får be en extra kvällsbön att Bengtsberg slipper influensan och andra skavanker. Det ihop med att kollektivet blir ett lag med stort L och man kan hamna högre upp än mitt tips. Jag tycker att laget på pappret är aningen svagare än ifjol och tippar dem därför på plats 12.

_____________________________________________________________________

11. Timrå IK

Motivering: Timrå åkte gångna säsongen ur Elitserien (SHL). När man som klubb uppe på detta har ebb i kassan, är det förstås ingen avundsvärd situation man hamnat i. Sexton spelare har lämnat klubben och de är förstås omöjliga att ersätta. Timrå är en anrik klubb och på sikt kommer man att komma tillbaka i Sverigetoppen, men det kommer förstås ta sin tid.

Målvaktssidan består numera av de bägge finländska lejonen Jonathan Iilahti och Mika Norja. Båda har mest meriter från finska andraligan. Ifjol hade Timrå som jämförelse Daniel Bellisimo och Joakim Lundström i kassen. Uppe på detta har man tappat erkänt skickliga målvaktstränaren Anders Palm till KHK. Sammantaget är det frågetecken på målvaktssidan. Här gäller det att minst en av målvakterna kliver fram som ett utropstecken.

Backsidan är förstås också rejält brandskattad. Robin Persson och Jonathan Carlsson som stannat kvar kommer få ett tungt ansvar. Bland nytillskotten sticker Jens Westin, Wade Bergman och Eric Moe ut.

Bland forwads har manfallet varit gigantiskt. Hela tio stycken har lämnat och självklart blir detta enormt kännbart. Av nyförvärven är det Österrikiska landslagsspelaren Thomas Hundertpfund som sticker ut mest. Andreas Molinder, Jeremy Boyce och Per Hallin blir tre mycket viktiga kuggar med sin rutin. Att ens jämföra förluster med vad som kommit in känns inte fair.

Sammanfattning: När man åker ut en serie är det alltid kännbart och när man tvingas lämna landets högsta division, då blir det förstås enormt kännbart. Man tappar massor av tv-pengar och reklaminkomster. Spelare försvinner och man får helt enkelt börja om. När man som Timrå redan hade en tung ekonomisk situation, blir förstås det hela ännu värre. Timrå är hockeykultur och man kommer så småningom tillbaka in i finrummet. Nu behöver man några säsonger att landa och bygga nytt. Deras trupp tror jag mäktar med plats 11 i HA säsongen 13/14.

KHKaren tippar HA

1. ?
2. ?
3. ?
4. ?
5. ?
6. ?
7. ?
8. ?
9. ?
10.?
11. Timrå IK
12. IF Troja/Ljungby
______________________________
13. Almtuna
14. Asplöven

Fram till Vi hörs igen:

Var rädda om Er och glöm inte:

Du vandrar aldrig ensam, för Det Är Vi Som Är KHK!

/Peter KHKaren