Karlskrona föll på straffar

Torsdagens hemmamatch mot Almtuna blev minsann ingen munsbit för KHK, som säkert många förutspått.
Jag varnade redan i gårdagens uppsnack inför denna matchen, att står vi det minsta på hälarna så kommer det bli förlust. Så blev också fallet. Ett straffdrama kom att avgöra det hela. Läs mer:

Första perioden vinner KHK med 2-0, men det gör man utan att övertyga.
Efter 9.32 gör Karlskrona 1-0. Det var Alexander Bergström som snärtade in trissan. Snyggt framspelad av Angell och Lindholm.
När sedan KHK gör 2-0 efter ett mönsteranfall, där Jimmy Andersson med klinisk precision är sist på pucken trodde nog många att matchen var i hamn. Karlskronas två måls överläge var dock inte vad som speglade händelserna på isen. Almtuna hade många framstötar och vann skotten med 6-10.

I andra akten börjar KHK perioden piggare. Efter 3.59 åker Kurki ut. Karlskrona blir i slutet av utvisningen rejält tillbakapressat. När man sedan blir fulltaliga avtar inte trycket från Almtuna. Reduceringen till 2-1 kommer som ett brev på posten. Tobias Hage är sist på pucken.
Bara en och trettiotvå senare kommer Almtuna flygande i ett mönsteranfall. Erik De La Rose var sist på pucken.
KHK vinner skotten med 14-12, men Almtuna styrde perioden.

Den tredje perioden bjöd sedan på chanser åt båda håll, men något skönspel eller avgörande bjöds vi inte på. Perioden slutade alltså 0-0 och skottstatistiken blev 8-9.

”Sudden” väntade och inte här heller fick vi se något avgörande. KHK var dock närmast att få in en segerpuck. Detta mycket tack vare ett powerplay.
Skotten slutade 4-1.

Det skulle avgöras i ett straffdrama. Daniel Hermansson gjorde inget misstag på Almtunas första straff. Det gjorde inte Martin Janohls för KHK heller. Därefter missade båda lagen sina två efterföljande.
Det gick alltså till ”sudden” i straffar. Daniel Hermansson tog då hand om pucken och satte sin andra straff för kvällen. Almtuna satt då i förarsättet. Jordan Smotherman gav dock replik direkt. Ännu en gång gled Hermansson in på isen och återigen vann han kampen mot Patrick i kassen. Smotherman var då tvungen att sätta sin straff. Jordans klubba gick av i skottögonblicket och Almtuna stod som segrare med 2-3.

Stor matchvinnare för Almtuna blev förstås Daniel Hermansson som sätter tre av tre straffar. Starka papper.

Allt kan bara bli bättre än denna afton. Samtliga killar i laget måste upp ett par snäpp till lördag, då Mora kommer på besök. Publiksiffran var 2464 personer när KHK ligger tvåa i HockeyAllsvenskan. Visst har det varit jul och nyår, men det är ingen ursäkt. Siffran är riktigt usel och Karlskronaborna måste också upp på tårna!