KHKarens farhågor besannades när KHK föll tungt

Karlskrona mötte på torsdagskvällen Timrå på bortaplan i HockeyAllsvenskan. Detta var minsann ingen afton som slutade i dur. I alla fall inte med Karlskronaögon sett. När Hesa Fredrik ljöd visades siffrorna 4-0 på tavlan till hemmalaget. Läs mer:

Karlskrona mötte på torsdagskvällen Timrå på bortaplan i HockeyAllsvenskan. Detta var minsann ingen afton som slutade i dur. I alla fall inte med Karlskronaögon sett. När Hesa Fredrik ljöd visades siffrorna 4-0 på tavlan till hemmalaget.

Jag påtalade i uppsnacket inför denna matchen att Timrå var mycket bättre än vad tabellplaceringen visade. Jag sa också att Timrå är hemmastarka och ett skridskoskickligt gäng. Därför betonades vikten av att KHK var på tårna redan från första sekunden. Att Timrå växer när man får första målet var också något som Ni läsare fick vetskap om.

Med facit i hand så besannades tyvärr alla farhågor. KHK stod på hälarna hela matchen och svarade för ett riktigt bottennapp.
Efter 5.40 gör Timrå 1-0. Sist på pucken var Oscar Johansson. Detta målet föregicks av slarv och passivt försvarsspel. Timrå kunde gjort ytterligare mål i perioden, då vi många gånger bara stod och tittade på.
Skotten slutade 11-9.

Om första perioden var mindre bra från Karlskronas sida, så var den andra ren katastrof. Timrå vinner akten med 3-0 och skotten slutar 24-5! Ja, ni läste rätt. Våra grabbar såg ut att ha köpt sig en ståplats. Efter 7.39 föll 2-0 signerat Jeremy Boyce-Rotevall. Bara 1.17 senare var det dags igen. Då var det Emil Pettersson som sköt in 3-0. Som om inte detta vore nog, gör KHK bekanta Nisse Bergström 4-0 efter 16:21.
Enbart en storspelande Timo Leinonen gör att vi undviket fullständig förnedring i perioden.

Den tredje och sista perioden spelas mer eller mindre bara av utav bägge lagen. Akten slutar 0-0. Skotten vinner Karlskrona med 6-12.

Matchen var då förstås över för länge sedan.

Timrå gör en mycket bra insats. Man checkar högt upp i banan och ger inte KHK någon tid alls. Timrå är supertaggade för uppgiften och kan vara mycket nöjda med sin matchplan.

Karlskrona var värda massa med rosor efter matchen mot Djurgården. Idag ska laget med rätta sågas. Killarna satt kvar i bussen.
Den enda som stiger fram är Timo. Han har en räddningsprocent på 90,24 och räddar oss från att bli totalt överkörda.

Vi vinner ihop och vi förlorar ihop. Det är bara att bryta ihop, slicka såren och ladda om.
KHK leder fortfarande serien och vi har allt i egna händer.

På onsdag i nästa vecka är det dags igen. Då är det seriefinal i Telenor Arena, när BIK Karlskoga kommer på besök.
Det kommer att bli, folkligt, festligt och fullsatt. Se till att Du har en biljett!

Samma dag är det också Marschallkampen. Det kommer att vara härligt upplyst utanför arenan och samtidigt gör vi tillsammans en insats mot cancern.

Marschallkampen är dagens glädjeämne. Många supportrar som hört av sig under dagen och nya företag har tillkommit.

Företagen som nu är med:

www.eksjohus.se

www.ekonominavigation.se

www.blomsterkiosken.se

www.wip.se

www.call4u.se

www.holmgrensbil.se

Fram till vi hörs:

Var rädda om Er och glöm inte…

Du vandrar aldrig ensam, för Det Är Vi Som Är KHK!

/Peter KHKaren