Förhandlingarna med Mats Johansson är över

De fackliga förhandlingarna mellan KHK och Mats Johansson är nu över.

De bägge parterna verkar båda nöjda med slutresultatet.

KHK’s pressmeddelande följer nedan: 

Karlskrona HK har träffat en uppgörelse med Mats Johansson

Styrelsen för Karlskrona HK och förre klubbchefen Mats Johansson har tillsammans med fackliga företrädare för Unionen träffat en överenskommelse kring villkoren för att Mats nu lämnar klubben.

Sammanfattningsvis kan sägas att styrelsen nu väljer att lösa ut Mats anställningsavtal och Mats erhåller lön under sin uppsägningstid (6 månader).

Bakgrunden är de olika synsätt som styrelsen och Mats har kring klubbens utveckling.

Mats Johansson kommenterar uppgörelsen så här: 

Jag och styrelsen har helt olika uppfattning kring vad som är viktigast i klubben.

För mig är KHK en resa från division 3 till HockeyAllsvenskan. Från en svag ung förening till en framgångsaga som syns och hörs i hela Hockey Sverige. KHK ska våga växa och utvecklas men aldrig glömma sitt ursprung och för alltid vara KHK. Inte en kopia av någon annat. KHK måste ha plats för alla.

Jag har varit med på en lång resa tillsammans med många fantastiska människor. Jag är glad och stolt över att ha fått jobbat ihop med er alla och tackar för den tiden. När jag anställdes i klubben var det för att fortsätta utveckla den på det sätt som varit så framgångsrikt under klubbens unga år och nu uppfattar jag att styrelsen väljer en annan väg.

Rolf Lindberg kommenterar uppgörelsen så här:

Styrelsen vill först tacka Mats för allt han under åren gjort för Karlskrona HK, utan Mats hade klubben inte varit vad den är idag.

Vi har nu kommit till en punkt där styrelsen och Mats har olika uppfattningar om hur klubbens verksamhet ska ledas och kommit fram till att Mats anställning avslutas enligt avtal. Styrelsen vill understryka att det inte finns några misstankar om oegentligheter bakom beslutet. Vi kommer nu att se framåt och göra allt för att erbjuda en hockeyverksamhet som alla känner stolthet över.

2 Responses to "Förhandlingarna med Mats Johansson är över"
  1. Det känns bra att Styrelsen och Mats är överens om uppsägningen , även om det finns en annan version i verkligheten. Det spekuleras ju om detta , men vi ska vara stolta över det Mats har gjort för föreningen.