Viktiga vinster för Blekinges division 1 lag och dags att fokusera på rätt saker för alla i och omkring KHK

Söndagseftermiddagen blev riktigt lyckad för Blekinges tre division 1 lag. Nio poäng av lika många möjliga bärgades till länet.

KRIF åkte till Norrköping och hade där en mycket tuff uppgift framför sig. Att besegra Vita Hästen i deras egen kula är minsann inte lätt. KRIF besegrade Norrköpingslaget med fart och fläkt. Siffrorna skrevs till 3-5 och det är bara att lyfta på hatten för de nyblivna serieledarna i Allettan södra.

Mörrum GoIS började Allettan i rena rama kräftgången. Laget var i princip uträknat. Man tog då tag i grejerna och efter kvällens 3-5 vinst borta mot hemmastarka Skövde, är man bara en poäng från en playoff plats. Nu hoppas KHKaren att hela Mörrum och Karlshamn ställer upp och lyfter sina hjältar till högre höjder.

I nästa omgång av Allettan möts Mörrum och KRIF i ett stekhett Blekingederby. Mycket synd att denna fighten spelas samma dag som KHK spelar seriefinal i HockeyAllsvenskan mot BIK Karlskoga. Denna kollision gynnar inte någon av klubbarna!

Olofström spelar som bekant i fotsättningsserien. Klubben och spelarna är satta under rejäl press. Fyra lag från fortsättningsserien + två lag från division 2 ska spela en kvalserie och bara ett av lagen spelar i ettan nästa säsong. Olofström var nästan uträknade för ett tag sedan. Efter två raka segrar mot Nittorp och Borås har läget ljusnat en aning. Man har dock ännu sex poäng upp till säker mark. Det blir en strid med kniven mot strupen.

KHKaren önskar ett stort Lycka till åt samtliga länskollegor!

Mats Johansson har varit på tapeten i veckan. Först kom KHK’s pressmeddelande att parterna nu var överens.
Därefter talade Mats ut i tidningar och TV.
Rolf Lindberg gav KHK’s syn på saken i Blekingesporten.

Därmed tycker KHKaren att det nu är dags att gå vidare och att det är dags att fokusera på rätt saker.

Vad menar jag med det?
Vi ligget etta i HockeyAllsvenskan och serien går nu in i ett mycket viktigt skede. Om KHK blir etta, tvåa eller trea innebär det att man är klara för kvalserien mot SHL. Detta innebär tio nya matcher, varav fem på hemmaplan.
Det bli med garanti fem utsålda hus. Om KHK nu ligger på fel sida om strecket i budgeten, så kommer en kvalserie med råge se till att det slutar med ett överskott.

Om Vi alla kan lägga vår energi och kraft på att hjälpa klubben och laget att fixa en topp tre placering, ja då blir Vi alla vinnare i slutändan.
Dags att släppa det gamla och ta full fart framåt.

Fram till Vi hörs:

Var rädda om Er och alla i Er omgivning!

Glöm inte…

Du vandrar aldrig ensam, för Det Är Vi Som Är KHK!

/Peter KHKaren

One Response to "Viktiga vinster för Blekinges division 1 lag och dags att fokusera på rätt saker för alla i och omkring KHK"