Karlskrona föll i Lindab Arena

Matchen mellan Rögle och Karlskrona började i ett mycket bra tempo från bägge lagen.

De bägge lagen skapade båda målchanser som kunde renderat i ett ledningsmål. Med nästan halva perioden spelad prickade Kristoffer Söder stolpen. Det skottet var värt ett bättre öde.

När exakt femton minuter spelat var det dags för matchens första utvisning. Det var Emil Larsson som fick uppsöka syndabåset.
Efter 16:21 får hemmapubliken lufta sina strupar, då Jakob Johansson i all trafik framför målet får in pucken i nätet.
Med 16:55 spelat var det dags för KHK att spela powerplay, då Andreas Lilja åkte ut.
Det blev utdelning direkt, då Jimmy Andersson pricksköt 1-1.
Med en minut kvar utvisades Martin Janohls. Rögle satte en enorm press den sista minuten av perioden. Denna gav dock ingen utdelning.
Skott: 10-7

Den andra akten inleds med att Karlskrona reder ut sitt numerära underläge utan några större problem.
Första delen av andra perioden präglades av hafsigt spel från bägge lagen.
Efter 9.42 kommer Rögle i ett mönsteranfall som avslutas med att Jakob Lilja helt ren sprätter in pucken bakom Patrick.
Precis efter periodens powerbreak ramlar Pudas oturligt på ända och detta leder till ett 2 mot 1 läge. Pucken i stolpen…
När KHK sedan drabbas av ny utvisning så kommer Röglemålet i alla fall. Med 13:55 spelat prickskjuter Daniel Zaar in 3-1.
Alexander Viklund och Christopher Liljewall kom ihop sog ordentligt efter 15.09 spelat. Båda utvisades 2+2 minuter.
I slutet av perioden har KHK ett par vassa chanser att reducera. Puckuslingen ville dock inte in i nätet.
Skott 8-6.

Karlskrona startade tredje perioden med att skapa ett par riktigt heta chanser, men Maxwell var omutlig inledningsvis.
KHK fortsatte sedan att kriga, pressa och skapa chanser. Många gånger var man beredd att notera 2-3. Där emellan stack Rögle upp i giftiga kontringar.
Efter 15:59 fick så KHK chansen i powerplay och Janne Karlsson signalerade för timeout i detta läget. Nu fick man äntligen utdelning. Med 2.06 kvar av matchen trycker Jesper Jensen in den.
Säg den lycka som varar. Med 1.25 kvar drar Rögle ner rullgardinen genom att göra 4-2.

Rögle tog därmed sin femte raka seger och det är bara att gratulera.

KHK får ladda om och besegra Södertälje på lördag istället.