KHK föll blytungt hemma mot Troja

HockeyAllsvenskan startade om efter kortare uppehåll på tisdagskvällen. Karlskrona HK tog sig an Troja hemma i Telenor Arena. Det blev en svart afton, då bortalaget kunde segra med 1-3. Läs mer:

Undertecknad varnade i gårdagens uppsnack för att Troja var mycket bättre än sin tabellplacering och jag påtalade också att laget spelat positivt efter tränarbytet. Vidare kunde Ni i denna spalten bland annat läsa att KHK inte fick underskatta motståndet och att man var tvungna att spela hockey med full fart.

Hur blev det då?
Karlskrona hade en dag då första och andrapasset inte satt på bladet. Därmed kom vi aldrig med full fart genom mittzon och in i anfallszon. Det är KHK’s adelsmärke och utan den ingrediensen blir vi mycket sårbara.

Troja tar ledningen med 0-1 redan efter 3:31 spelat. Karlskronaspelarna stod vid det tillfället som förstenade och agerade mer åskådare än lirare på isen. Sist på pucken var Malte Strömwall. KHK fick sedan två chanser i powerplay, utan att det gav något resultat.
Skotten slutade 9-11.

I den andra perioden inleder Karlskrona piggt och skapar några vassa lägen. Dessa bär inte frukt och istället tappar man rytmen i spelet. Med 11:57 spelat slänger Trojas Mattias Åkesson en puck mot Karlskronamålet. Trafik framför och pucken letar sig in. KHK får så chansen i powerplay med exakt sexton minuter avverkat. Man behöver bara åtta sekunder för att reducera till 1-2 genom Jimmy Andersson. Direkt efter målet har KHK flera goda chanser att kvittera, men den rätta skärpan saknades.
Skotten: 15-9.

Den sista akten hann knappt börja innan Jesper Jensen fick ett friläge. Detta avstyrde duktiga Bengtsberg i Trojakassen. KHK försökte och försökte, men man hade varken skärpa i passningar eller siktet inställt denna afton. Efter 16:25 släcker Troja lyset då man genom Jacob Berglund fastställer slutresultatet 1-3. Karlskrona försöker sprattla till en sista gång då man plockar Timo med två och en halv minut kvar. KHK kunde inte närma sig i målprotokollet.
Troja spelade efter sina resurser och vinner rättvist.