Enormt skön och viktig seger för KHK – Cruseman borta resten av serien

Karlskrona HK tog sig an Oskarshamn hemma i Telenor Arena. Seger var ett måste för att hänga med i topp tre striden. Det blev också full pott inför en jublande hemmapublik.

KHK chockstartade, då Martin Janohls redan efter arton sekunder kunde sätta 1-0 pucken. Oskarshamn repade snabbt mod och klockan stod bara på 1.11 när kvitteringen kom. Målskytt var Juha Uotila.
Klockan hann inte ticka långt innan det var dags för en ny fullträff i Telenor Arena. Efter 2.52 höll sig Jordan Smotherman framme och gav hemmalaget ledningen. Den gode Jordan var inte nöjd med detta. Två minuter och tjugotvå sekunder senare höll han sig framme igen. 3-1 på tavlan och hemmapubliken skrek ut sin glädje.
Med 15.46 spelat drabbas Karlskrona av en utvisning. Oskarshamn utnyttjar sitt powerplay och när det är dags för pausvila är ställningen 3-2.
Skott: 17-9

Matchen svänger fram och tillbaka i den andra perioden. Det ser ut att bli en akt som ska sluta mållös. Då presenterar sig nyförvärvet Austin Block efter 18.31. 4-2 står sig därefter perioden ut.
Skott: 11-8

I den sista perioden jagade förstås Oskarshamn för att äta sig ikapp. Man fick också utdelning efter 8.25 då man reducerade till 4-3 genom Lukas Ericsson. Därefter hade gästerna flera vassa chanser att utjämna. Med minuten kvar plockar Oskarshamn målvakten. Det var dock KHK som var närmare 5-3 än en kvittering då.
Skott: 7-12

Karlskrona gör en bra match offensivt. Defensivt är vi flera gånger allt för passiva och det duttades för mycket med pucken.
Viktigast var att alla poängen stannade hemma i staun. En extra blomma till Patrick som var tryggheten själv längst bak.

Innan match berättade Janne Karlsson i Sunes Hörna att Cruseman troligen är borta resten av serien. Ett mycket tråkigt besked.
Desto roligare då att Bergström går på is redan imorgon måndag. Du är efterlängtad!

Hockey of Hope blev en succé, liksom auktionerna i Sunes Hörna. Roligt!

Ha en fortsatt underbar helg och glöm inte…