KHK ställs mot serieledarna på bortais och Allettan färdigspelad

HockeyAllsvenskan har ett mycket tätt och intensivt program. Knappt har man hunnit smälta lördagens seger, innan det är dags att ladda om och tagga upp. 
På måndagskvällen ställs nämligen Karlskrona mot serieledande Västerås på bortaplan.

Det här är förstås en mycket svår uppgift. Samtidigt är matchen enormt viktig. En seger i ABB arena hade smakat fågel.

Västerås är mycket täta bakåt. De har släppt in minst mål i hela serien. Samtidigt gör man inte så mycket mål framåt. Om vi tittar på de sju främsta lagen i tabellen, så har Västerås gjort minst baljor.
Laget från gurkstaden är mycket effektiva i powerplay och man stormtrivs på sin hemmarink, där man är mycket svårslagna.

Hur ska då KHK göra Bostongurka av motståndet?

Karlskrona måste vara mycket disciplinerade och inte dra på sig några onödiga utvisningar. Vi måste också vara noggranna i försvarsarbetet och inte bjuda på några gratischanser.
Samtidigt måste vi förvalta de heta lägena som vi skapar.
Lyckas vi med dessa ingredienser tror jag att KHK överraskar och tar tre poäng med sig hem.

Det är ny Hockeyfest med stort H under måndagskvällen. Redan klockan 18:00 startar uppsnacket i KHKarens soffa inne på Stars and Stripes. Vi ringer förstås upp tränare och tar upp massa heta ämnen i hockeyvärlden.
Du som inte kan vara på plats, kan se sändningen gratis i Stars appen eller här på KHKaren.se.
Välkomna!

Har Du inga möjligheter att se matchen live eller på Viasat, då kan Du ändå följa dramat via VoiceTweet i KHK appen. Välkommen!

Idag spelades Allettan klart

I den södra Allettan vann Vita Hästen över KRIF i en ren seriefinal. Därmed tog sig Norrköpingslaget direkt till playoff 3. 
Samtidigt segrade Tingsryd över Vimmerby på bortaplan och säkrade därmed en fortsättning på säsongen. Sista laget till playoff blev Mariestad.

Däremot är det färdigspelat för Vimmerby, Mörrum, Helsingborg och Skövde. Dessa lagen får lång ledighet, innan det drar igång till hösten.
Vi i Blekinge hade förstås gärna sett att Mörrum hade gått vidare. GoISet är trots allt på rätt väg och kommer vara ännu bättre nästa säsong.

Allettan mellan bjöd inte på några överraskningar, då de fyra lagen till playoff blev Nyköping, Visby/Roma, Hudiksvall och Huddinge.

Vi Blekingebor är glada över att Olofström såg till att man slapp negativt kval i fortsättningsserien.

Vi fortsätter förstås bevaka division ett lagen när playoff är igång.

Fram till Vi hörs:

Du vandrar aldrig ensam, För Det Är Vi Som Är KHK!

/Peter KHKaren

One Response to "KHK ställs mot serieledarna på bortais och Allettan färdigspelad"