KHK skrev in sig i historieböckerna

Rosenbom, Vittus Andersson, Karl XI och Wachtmeister fanns sedan tidigare med i Karlskronas 334 åriga historia. Nu finns KHK med bland dessa celebriteter. Karlskrona har för första gången vunnit en Kvalseriematch mot högsta serien i ishockey.
På torsdagskvällen premiärbesegrades nämligen Mora IK i Telenor Arena.

KHK inledde matchen i ett rasande tempo och man bjöds på chans efter chans. Efter 3.23 kom också 1-0. Jordan Smotherman slår en magisk passning till Jimmy Andersson och han gör inget misstag.
Karlskrona är sedan nära att göra 2-0 vid ett flertal tillfällen.

Mora tar därefter över taktpinnen. Man får också utdelning efter 17.23, då Mikael Zettergren var sist på pucken. KHK stod då stilla och var på tok för passiva. Mora var efter målet det vassare laget resten av perioden.

Skott: 9-13

Andra akten blev en riktig målkavalkad. Mora inledde starkast, men när KHK fick ett powerplay efter 7.52 bytte matchen skepnad. Jordan Smotherman gör förarbetet till 3-1, där Jesper Jensen är iskall i avslutet. KHK tar sedan över spelet helt och hållet. Utdelningen kommer också som brev på posten. Efter 11.06 är det dags för 3-1. Jesper Jensen serverar Simon Mattsson en riktig räkmacka och denna hugger han på direkt. Karlskrona ville ha mer och 4-1 gör Emil Larsson. Det påminde om the big red machine. Tid 12.25.
KHK drabbas sedan av en utvisning efter 12.44. Då byter matchen ansikte på nytt. Mora utnyttjar läget och reducerar efter ett avslut från blå linjen. Skarprättare var Lukas Bengtsson.
Sedan kommer en olycksalig minut för hemmalaget. Först skadas Alexander Bergström och det såg verkligen ut som om resten av säsongen var spolierad. (Som tur var återkom han i tredje perioden.) Kort senare styr en olycklig Patrick in 4-3 i egen kasse. Tid 16.17. Resten av perioden bjöds på chanser åt båda håll.

Skott 10-13

Tredje perioden gick i Karlskronas tecken. Efter 10.21 får Jimmy Andersson en drömpassning av Jesper Jensen. 5-3 var ett faktum. KHK spelar sedan väldigt kontrollerat och även när man tvingas spela med en man mindre, kontrollerar man händelserna. Mora gör ett sista desperat försök när man med 18.45 plockar keepern. Istället för reducering, blir det lök på laxen för Karlskrona. Pär Lindholm prickskjuter 6-3 i öppen kasse.

Alla i laget ska förstås ha överbetyg en afton som denna.

I och med dagens resultat leder KHK Förkvalserien mot SHL.

Dagens taggtråd går till Karlskronaborna. Här bjuds det på underhållning av högsta klass och historia skrivs. Ändå fylls inte Telenor arena till bredden.