Vinster för Gnaget, Örebro och Malmö

Kvalserien mot SHL drog igång på måndagskvällen. AIK och Örebro fick minsann klara besked om att det inte kommer bli någon lätt resa för att behålla sin SHL status.

Med tv, dator och surfplatta bevakade jag samtliga tre fighter. Något ansträngande och förvirrande för såväl huvud som ögon. Var det någon som sa hockeyidiot?… ;)

Rögle tog hemma i Ängelholm emot Örebro. Skåningarna hade ledning med såväl 1-0 som 3-2. Det var en mycket jämn fight, där Örebro är aningen tyngre och framförallt kyligare. När krutröken lagt sig vann man till slut med 3-4.

Malmö hade 2-0 mot Västerås och det såg kassaskåpssäkert ut. Absolut ingenting talade för att killarna från gurkstaden skulle kunna vända på steken. Med 6.09 lyckas Västerås att reducera till 2-1. Det var som en blixt från en klar himmel. Bara 3.22 senare kvitterar man till 2-2 i en rörig situation. Matchen går till sudden och så småningom straffar. Där avgör Malmö till sin fördel. Jag tror att Västerås med tanke på hur matchen såg ut, tycker att en poäng var som en liten vinst.

Stockholmsderbyt mellan AIK och Djurgården blev en riktig kamp, där ingen av lagen imponerade.
Djurgården tar hand om taktpinnen när man tar ledningen i första perioden. Man äger första akten och ledningen är rättvis. I andra perioden tar AIK över, men har ändå svårt att skapa de riktigt heta chanserna. Inför tredje var det alltjämt ovisst. AIK la då in en växel till. Efter två kanoner från blå linjen så vände man till en 2-1 seger inför saliga hemmasupportrar.
Jag får säga ett jättegrattis till storgnagaren Mikael Bävern Johansson. Njut så länge det varar…

KHKaren kommer förstås att bevaka Kvalserierna mot såväl SHL som HockeyAllsvenskan.