Rögle flög ifrån Rödhökarna, 08 lagen förlorare igen, TAIF fick ny kollaps och Troja gjorde det på nytt

På söndagseftermiddagen fortsatte de båda Kvalserierna. Det bjöds på massa raffel och en hel del oväntade utgångar.

I Kvalserien till SHL tog Örebro sin tredje seger av fyra möjliga. Denna gången besegrades Djurgården på hemmaplan med 5-2. Stockholmarna var länge med i matchen, men Örebro var hela tiden det lite skickligare och tyngre laget. I sista perioden drar så Örebro ifrån och vinner kassaskåpssäkert. Mycket talar för att man tar en av platserna till SHL.

Samtidigt förlorade AIK hemma på Hovet mot Västerås. Stockholmarna sköt mycket och gärna. Däremot valde man många ggr fel lägen att avlossa bössan. Västerås var det kyligare laget och på det kunde man vinna med 2-3.

Det vankades stekhett Skånederby i Lindab Arena, då hemmalaget Rögle fick besök av Malmö. Ängelholmslaget fortsätter att överraska. Redan från start tog man tag i taktpinnen och var det bättre laget. Man genomför sedan hela matchen på ett berömvärt sätt och vinner till slut med 5-2. Rögle behåller därmed andraplatsen i tabellen. Bara att låta sig imponeras!

De båda 08 lagen ligger i och med dagens förluster alltjämt jumbo och nästjumbo.

Kvalserien till HockeyAllsvenskan fick se mäktiga scenförändringar. Troja som senast vände matchen mot Tingsryd på tjugoen sekunder, gjorde det igen. Denna gången spelade man borta mot KRIF och låg under med 3-1 inför slutakten. Smålänningarna trummade på och vann perioden med 0-3 och matchen med 3-4. Starkt jobbat!

I förra omgången ledde TAIF med 2-1 hemma mot Troja, när det var femtiotvå sekunder kvar. Gästerna vände på matchen och vann med 2-3. Snacka om blytung förlust!

Idag kollapsar TAIF på nytt. Man har en 0-3 ledning borta mot seriesuveränen Vita Hästen. Med 1.23 kvar av matchen leder man ännu med 1-3. Tjugosju sekunder senare lyser det 3-3 på tavlan. Av bara farten avgör sedan Hästen i sudden. Det måste vara enormt kämpigt att vara både spelare och supporter just nu. Självförtroendet måste vara långt nere i källaren. Hittar någon det i mörkret?…

Björklöven hade hemmamatch mot Piteå. Trots stort spelinnehav tog det lång tid innan man kunde slå klorna i gästerna. Först med tjugoåtta sekunder kvar kom det förlösande 2-1 målet. Därmed är Björklöven ny tvåa bakom ostoppbara Vita Hästen. Troja skuggar på samma poäng och detta kommer bli raffel…

Fram till vi hörs:

Var rädda om Er och glöm inte…

Du vandrar aldrig ensam, För Det Är Vi Som Är KHK!

/Peter KHKaren