Rögle upp i topp, DIF tog chansen och Malmö med i racet efter en riktig Storm

Under tisdagskvällen fortsatte Kvalserien mot SHL med tre nya heta fighter. Det var stentufft i samtliga matcher och det bjöds på underhållning av hög klass.

Det vankades seriefinal då Örebro tog emot uppstickaren Rögle. När hemmalaget gjorde både ett och två noll i första perioden, då var det minsann inte mycket som talade för skåningarna. Även i andra perioden började närkingarna bäst, men Rögle ville annat. På 1.32 både reducerar man och kvitterar. Inga spektakulära fullträffar, men det behövs inte. Det är resultatet som räknas. Både slutakten och kommande sudden förblev mållösa, även att båda lagen hade chanser att näta. I straffläggningen är det Rögle som drar längsta strået och vinner därmed matchen med 2-3. Man kan inte låta bli att imponeras av pågarna från Skåne. De är inne i bubblan och de viker aldrig ner sig. Med dagens triumf toppar man nu tabellen. Starkt jobbat!

Stockholmsderbyt mellan Djurgården och AIK startade i ett våldsamt tempo. Järnkaminerna tog hand om kommandot och bars fram av hemmafansen. Efter 3.59 får Djurgårdarna en spann vatten över sig, då AIK gör 0-1. En ny kalldusch väntade fyrtiosex sekunder senare, då Gnaget ökar till 0-2. Djurgården kommer in i matchen då en slumppuck från blå linjen smiter in. Klockan visar då på 10.39. I andra akten kommer DIF ut som retade tigrar. Man trycker tillbaka AIK och en viss Jens Jakobs kliver in i handlingen. Kvitteringen till 2-2 lägger han in i öppen bur och 3-2 prickskjuter Jens in i mål. I tredje perioden jagar AIK, men man kommer aldrig ikapp. När man tog ut målvakten på slutet, var det Sörensen som var närmast att istället göra 4-2 för Djurgården. I och med segern lämnade DIF över jumboplatsen till AIK och man tog därmed sista chansen.

Matchen mellan Västerås och AIK bjöd på dramatik även utanför rinken, då arenan fick utrymmas pga brandlarm. I själva matchen sköt Västerås gärna och ofta. Man var däremot inte effektiva alls. Det var däremot Rödhökarna. Man fick också det ack så viktiga ledningsmålet i första perioden. Målskytt var Frederik Storm. Grabbarna från gurkstaden var därmed tvingade att gå fram ännu mera och blotta sig. Något som passade Malmö som handen i handsken. Hemmalaget fick riktig motvind i andra perioden när Frederik Storm ökade på ledningen till 0-2. Efter pausvila och brandlarm fick så Västerås lite luft under vingarna när Evan McGrath reducerar till 1-2. Jakten fortsatte och man tog också ut Fransson i målet på slutet för att få till en förlängning. Vem tror ni blåste Västerås på den chansen? Frederik Storm såklart! Detta var hans kväll och han fullbordar sitt hattrick till 1-3.