Tuff bortamatch väntar för KHK

På lördagseftermiddagen spelar Karlskrona HK sin första match 2015.  Det är en mycket svår bortamatch som väntar. Man har begett sig till Haparanda och Arena Polarica. Där väntar hemmalaget Asplöven med varma servetter.

 

Asplöven började säsongens HockeyAllsvenska mycket starkt och låg ett tag i toppen. Nu har man av olika anledningar dalat och ligger för närvarande precis under toppåtta strecket. Detta vill man förstås ändra på.
I mina ögon är deras förstalina med John Henrion, Jakob Lagacé och Luke Salazar en av seriens vassaste.
Haparandalaget var mycket bra när man besökte Telenor Arena, även om Karlskrona vann den matchen med 3-1. Ingen har väl glömt mardrömmen när de bägge lagen möttes i Arena Polarica? Då gick Asplöven från 1-1 till 4-1 på femtio sekunder… Den matchen slutade sedan 5-3.
Nu har Haparandalaget två raka segrar mot Oskarshamn respektive Timrå. Därmed vet vi att formen finns där och man är på jakt efter mer…
Arena Polarica är ett ogästvänligt kylskåp. Jag har varit där, så jag vet. Det är mycket svårt för alla lag att vinna där.

 

 

Karlskrona förlorade senast hemma mot Malmö med 1-3. Den matchen har vi släppt nu. Killarna måste åka upp till Haparanda med största ödmjukhet. Här gäller det att gilla läget i hallen och det är grovjobb som gäller. För den sakens skull får vi inte tumma på skridskoåkningen. Det är vårt vinnande vapen som alltid. Ett extra öga måste hållas på ”Lövens” förstakedja. Vi måste också hålla koncentrationen i 3 x 20 minuter och hjälpa Timo i försvarsarbetet.

 
Som vanligt har Ni hela staun i ryggen grabbar! Jag tror på vinst med 3-4 i en jämn och hård fight.

 
Det är Vi som är KHK!

 

/Peter KHKaren