KHK var starka i årets första match

Det var ett laddat Karlskrona HK som tog Haparanda i besittning, för en dust mot hemmalaget Asplöven. Det märktes direkt att man hade bestämt sig för att åka hem med tre poäng.

Det hade bara gått 1.56 när Jimmy Andersson och Kelsey Tessier serverar Alexander Bergström, som i sin tur svarar för ett kliniskt avslut till 0-1. Båda lagen har sedan några chanser, men KHK känns hela tiden hetare och lite vassare. Med 12.52 spelat kommer 0-2. Jimmy Andersson är sist på pucken och han är assisterad av Matushkin.
Inga fler mål faller i perioden, men Karlskrona drabbas av en utvisning efter 19.37 och det skulle visa sig kosta ett mål i baken längre fram.

Skott: 7-13

Mellanperioden hann knappt börja, innan hemmalaget reducerade till 1-2 i powerplay. Det var John Henrion som var sist på pucken och tiden var 18 sekunder.
KHK hade en snabb replik att komma med. Bara en minut och arton sekunder senare pillar Kelsey Tessier in 1-3. Han var där framspelad av Jimmy Andersson och Tom Linder.
Asplöven gav inte slaget tappt. Man skulle reducera till 2-3 i powerplay och åter var det John Henrion som agerade skarprättare. Det hade då gått 11.18 av perioden.
KHK avslutar perioden med att göra ett blytungt mål i powerplay. Med bara arton sekunder kvar gör Kelsey Tessier sitt andra mål för dagen. Assisterad av Jimmy Andersson och Jonathan Pudas. En ledning med 2-4 inför slutperioden kändes mycket stabilt.

Skott: 13-13

I den tredje perioden spelar Karlskrona ett smart och disciplinerat spel. Man bjuder inte på något gratis och tiden rullar på. Allt känns kassaskåpssäkert. Då får Asplöven chansen i powerplay med 14.19 spelat. Hemmalaget är mycket duktiga i den spelformen och det blir också utdelning. Marcus Fagerudd är sist på pucken och tiden visar 15.09.
KHK spelar därefter mycket bestämt och visar att ingen ska komma över bron. Det hjälper inte att Asplöven tar ut målvakten i slutet av matchen. Då skickar istället Niklas Lihagen in 3-5 i tom kasse.