KHK besegrade Vita Hästen i ”sudden”…

Karlskrona HK spelade på tisdagen sin andra raka bortamatch. Den här gången i Norrköping mot Vita Hästen. Det skulle utveckla sig till en rysare i rena rama Alfred Hitchcock andan.

KHK började matchen mycket piggt. Även om Vita Hästen stack upp med jämna mellanrum, var Karlskrona det bättre laget i första perioden. Man skulle också få utdelning. Thorell och Matushkin svarar för förarbetet till Jonathan Pudas, som laddar stora släggan. Stackars Lundberg har nog ännu inte förstått vad som hände. Klockan stod då på 8:41. Hemmalaget skulle dock komma med en replik. Vita Hästens Alexander Larsson kommer i ett en mot en läge. Han gör en snygg kroppsfint och skjuter otagbart bakom Timo Leinonen. Det var då exakt 17 minuter spelat.
KHK var det bättre laget i första perioden och ingen hade protesterat om man hade haft en ledning.

Skott: 6-11

Karlskrona börjar mellanakten piggt, men Vita Hästen tar sedan över. KHK rör under denna delen av matchen för lite på fötterna och blir stillastående. Hemmalaget drar förstås nytta av detta. Efter 8:45 får man också utdelning, då Robin Dahlström alltför enkelt får stå framför Karlskronakassen och raka in 2-1. Trots att det bara skiljde ett mål, kändes det ändå som en uppförsbacke, då vi inte spelade bra.

Skott: 10-7

Vita Hästen får ett gyllene tillfälle att gå fram till 3-1 i powerplay med 2.30 spelat. Man var också mycket nära att lyckas med detta. KHK spelarna sliter som galärslavar och reder ut det hela. Kort senare är det Karlskronas tur att få spela med en man mer. Man tar tillfället i akt. Då klockan står på 7.04 får Maksim Matushkin bra träff på pucken och sätter dit kvitteringen till 2-2. Han var assisterad av Pudas och Lihagen. Därefter hade båda lagen chanser att avgöra. KHK kändes trots allt lite giftigare. Det blev emellertid inga fler mål under ordinarie tid.

Skott: 10-8

Nu väntade en oviss ”sudden”. Det kändes verkligen nattsvart när Jimmy Andersson åkte ut efter bara tjugofem sekunder. Karlskrona spelarna var heroiska i fyra mot tre spelet och fixade utvisningen. När KHK så fick chansen i powerplay skulle avgörandet komma. Pudas ser att Lihagen står perfekt vid Hästens mål. Han får pucken och tittar upp. En räkmacka serveras till Erik Thorell som trycker in 2-3. Tid: 3.33.  Underbart!

På årets första roadtrip tar alltså KHK fem av sex poäng. Otroligt starkt jobbat! Alla i laget ska ha en blomma.