Vita Hästen väntar på KHK i stallet och VoiceTweet

Klockan 16:00 på tisdagseftermiddagen är det dags för KHK att anta en ny utmaning. Den här gången har man begett sig till Norrköping för match mot stadens stolthet Vita Hästen.

 

 

Nykomligen från Sveriges Peking har verkligen varit en positiv överraskning i säsongens HockeyAllsvenska. Alla experter trodde att man skulle hamna i botten av tabellen. Istället skenade Vita Hästen upp i serietopp, där man befann sig länge. Efter en liten svacka har nu ”Hästarna” hittat formen igen. Man parkerar för närvarande på en sjätteplats i tabellen och är sex poäng bakom KHK. Med andra ord är detta en hyperviktig niopoängsmatch. Vinner hemmalaget skiljer det bara tre poäng mellan lagen. Om Karlskrona däremot åker hem med full pott, ja då har man nio poäng ner till Norrköpingslaget.

 

Vita Hästen och Karlskrona har möts två gånger tidigare denna säsongen. Den första av dessa matcher spelades i stallet, förlåt Himmelstalundshallen. Det blev en högdramatisk historia. Med blott sexton sekunder kvar kvitterade Erik Thorell till 3-3. Undertecknad höll då på att riva hela pressläktaren i ren glädjeyra. Det hela gick till straffar och kvällens stora hjälte var Jimmy Andersson. Han satte den avgörande straffen till 3-4 och hade innan dess gjort Karlskronas två första mål och assisterade till 3-3 målet. Snacka om att släkten är värst! I det andra mötet lagen emellan vann KHK bekvämt hemma i Telenor Arena. Den matchen slutade 4-1.

 

Vita Hästen är ett mycket starkt hemmalag och i sin egen borg plockar de massor av poäng. Man spelar defensivt och krymper ytorna i den egna zonen. När man sedan får chansen till spelvändningar, ja då går det mycket snabbt. Vita Hästen förlorade senast på straffar borta mot AIK. Innan dess hade man två raka segrar mot Rögle och Mora.
Hemmapubliken piskar verkligen fram ”Hästarna” och man växer förstås av detta stödet. Helt klart kommer man att sälja sig dyrt. I en ”felfri ritt” är man svåra att komma till tals med.

 

KHK inledde 2015 på allra bästa sätt. Den svåra bortamatchen mot Asplöven vanns med 3-5. Grabbarna i laget har ett psykologiskt övertag, då man tagit hem de två första matcherna mot Vita Hästen.
Jimmy Andersson, Maksim Matushkin och Niklas Lihagen har alla spelat i Norrköpingslaget och självklart tänder de till lite extra. Pelle Hånberg som kickades från Vita Hästen är förstås också extra taggad i dessa fighterna. Detta kommer vi såklart att ha nytta av.
Det gäller för KHK att hålla Vita Hästen i strama tyglar och visa vem som bestämmer. Man får inte låta dem komma i full galopp, när de vänder spelet. Där måste Karlskrona vara vaksamma och noggranna. Samtidigt måste förstås killarna fortsätta att åka mycket skridsko. Det är alltid nyckeln i vårt vägvinnande spel.
Jag tror att vi får stopp på ”Hästen” och vinner matchen med 2-4.

Mikael Kurki är tillbaka efter sin skada och det är förstås helt underbart.

För Er som inte ska se matchen på plats eller via datorn finns det ett alternativ. Från klockan 15:55 drar VoiceTweet igång. Tjänsten är gratis och finns i KHK appen. Fungerar på iPhone och iPad.

 

Det är Vi som är KHK!

 

/Peter KHKaren