Ekelund stor matchhjälte när KHK tog ny trepoängare

Det blev en mycket svängig match när Karlskrona HK tog sig an Södertälje SK, inför över 3000 fanatiska hemmafans.

 

KHK gick verkligen ut stenhårt i den första perioden. Efter 4.27 kommer också 1-0. Lihagen kommer ångande med pucken i Södertäljes zon och lämnar över till Thorell. Han gör en dragning och spelar till Cruseman som inte gör något misstag, Stort jubel i arenan och glädjen var fullständig. Mera skulle komma. Efter ett mönsteranfall som skulle kunna visas som instruktionsfilm för ishockey gör Jonathan Pudas 2-0. Han assisterades av Cruseman och Thorell. Det skulle därefter kunnat bli ytterligare mål för Karlskrona, som fullständigt spelade ut gästerna.

 

Skott: 14-9

 

 

I mellanakten startar KHK upp bra på nytt. Man skulle också få utdelning. Med 7.45 spelat sätter Alexander Viklund trissan i krysset. Var där framspelad av Granlund och Ekelund.
Mellan 11.27 och 12.00 åker Karlskrona på två utvisningar. Där vänder matchen. Man ser ut att fixa båda, men med bara två sekunder kvar på den andra, trycker Jesper Frödén in 3-1. Södertälje vaknar till, samtidigt som KHK agerar sömnigt. Detta utnyttjar gästerna. Efter passivitet reducerar SSK till 3-2. Klockan stod då på 17.57 och målskytt var Lucas Carlsson. Därmed var det upplagt för en rysare.

 

Skott: 8-9

 

Karlskrona spelar med nerverna utanför skjortan i tredje perioden. Massor av slarv och man bjöd Janne Karlssons grabbar chans efter chans. 3-3 kommer också som ett brev på posten. Det är då 6.20 spelat och det är gamla KHK bekantingen Jakob Karlsson som är sist på pucken. SSK hade matchen och det kändes som man bara väntade på att de skulle ta ledningen. KHK stretar dock emot. Så kliver han då fram. Kvällens stora hjälte Kalle Ekelund. Han stormar in i Södertäljes zon och skjuter helt otagbart 4-3. Tid 17.03. SSK tar sedan ut målvakten för att kvittera. Då lobbar Patrick pucken ner till Cruseman i gästernas zon. Han prickskjuter in 5-3 i tom kasse.  Underbart!

 

Skott 6-8

 

Det är Vi som är KHK!

 

/Peter KHKaren