KHK mot Janne Karlssons SSK – Hockeyfesten, ”Sunes Hörna” och VoiceTweet

Lördagen kommer verkligen att gå i hockeyns tecken. För Karlskrona HK väntar en ny drabbning i HockeyAllsvenskan. Den här gången är det Janne Karlssons SSK som kommit till staun. Redan från klockan 13:00 bjuder Black Bugs in till Hockeyfest med massa roliga aktiviteter (Se separat reportage här på KHKaren.se).

 

Södertälje värvade ”allt” som var ute på marknaden inför säsongen. Det rörde sig verkligen om en riktig storsatsning mot SHL. Den minnesgode kommer säkert ihåg att jag inför seriestarten skrev att det saknades en röd tråd i deras värvningar.
Nu har också säsongen så här långt utvecklat sig till en mardröm för såväl föreningen, som tränare Janne Karlsson. Man är minsann inte med i någon toppstrid, utan parkerar på en tolfteplats i tabellen. Supportrarna är upprivna och de har krävt såväl Jannes avgång och att hela ledningen avgår. Det blir inte lättare att prestera under den pressen…

Vi kan räkna med ett tokladdat Södertälje som i eftermiddag tar isen i besittning. Man måste börja vinna matcher frekvent om en topp åtta plats ska bli verklighet och Karlsson har förstås ”piskat upp” sina mannar lite extra, när han nu ställs mot sin gamla förening. Lagen har möts två gånger tidigare denna säsongen. Det första mötet var här i Karlskrona. Då spelade SSK extremt defensivt och tog matchen till straffar, där man avgjorde och vann med 0-1. Senast i AXA Sports Center var det KHK som mycket bekvämt tog hem segern med 2-5.

 

 

Idag kan vi räkna med att Södertälje kommer att täta mitten. De kommer absolut inte att jaga KHK spelare ute i hörnen, då de har respekt för Karlskronas skridskoåkning. Man kommer sedan att satsa på snabba spelvändningar och gå direkt mot mål. Det kommer vara ett lag som är beredda att offra en hörntand eller två…

KHK spelarna är förstås också extra tända, då de ställs mot sin gamla ”slavdrivare” Janne Karlsson. Man är fullt medvetna om att segerreceptet stavas full fart under rören. Om underskattning undviks och KHK samtidigt spelar disciplinerat är jag säker på att poängen stannar i staun. Dels för att jag tycker att Karlskrona är ett bättre hockeylag och så kommer Vi på läktaren att bära fram killarna på isen.

 

Till dagens match saknas Mikael Kurki och Tom Linder. Det är förstås tråkigt. Ett glädjeämne är att Vyacheslav ”Slava” Trukhno nu är tillbaka efter sin oturliga skada. Det blir första matchen för honom i sin nya hemmaborg. Mycket intressant!

 

Det finns ännu några biljetter kvar. Om Du ännu inte har någon, se då till att införskaffa Dig en nu!

 

Självklart drar ”Sunes Hörna” igång klockan 15:00 med tränarna på plats och andra intressanta gäster. Välkomna!

Om Du av någon anledning inte kan se matchen på plats finns ett alternativ. Du kan följa den via VoiceTweet i KHK appen. Tjänsten är gratis och fungerar i iPhone och iPad. Start 15:55.

Det är Vi som är KHK!
/Peter KHKaren