KHK är fortfarande serieledare efter osannolik vändning

Inför dagens match mot AIK skrev jag innan att KHK skulle stöta på ett desperat hemmalag. Så blev också fallet. Gnaget ville verkligen visa att man ägde sin hemmarink och var beredd att offra både tänder och ben för att plocka viktiga poäng.
Med 4.51 kvar att spela ledde AIK fortfarande med 2-0 och ägde matchen. Då kom den osannolika vändningen som slutade med 2-3 seger för KHK.

I den första perioden inledde Karlskrona mycket piggt. Man fick dock ingen utdelning. AIK fick chansen i powerplay vid två tillfällen. Karlskrona löste dessa boxplay med bravur. När signalen ljöd för periodpaus stod det 0-0 på tavlan. Båda lagen hade chanser att ta ledningen och KHK var det lite vassare laget.
Skott: 6-5

Om Karlskrona var bättre i första, var det ombytta roller i andra akten. ”Gnaget” tog över matchen mer och mer. Det hjälpte inte att KHK två gånger fick chansen att ta kommandot i powerplay. Man spelade alltför omständligt i den spelformen. När sedan Karlskrona fick en utvisad skulle man också få ett mål i baken. Trafik framför Patrick och skott från blå linjen var receptet. Målskytt var Jordan Hendry och tiden 9.11.
AIK spelade tufft och KHK var inte där. Det mest positiva från perioden var när både Tessier och Trukhno åkte ut med 17.39 spelat. Då trodde man det skulle ringa för 2-0. Karlskrona gör istället ett jättejobb under två minuter och håller undan.

Skott: 11-6

Slutperioden började som en ren mardröm med KHK ögon sett. Redan efter 22 sekunder ökar AIK på till 2-0. Robin Kovacs gör några kroppsfinter och sprätter in trissan i krysset. Karlskrona är sedan inte riktigt med i matchen. Hemmalaget äger Hovet och det hänger 3-0 i luften. Absolut ingenting tydde då på att matchen skulle slå över åt andra hållet.
Med 15.09 spelat så kommer reduceringen som en blixt från klar himmel. Slava Trukhno serverar Alexander Bergström en macka och det bara smäller till.
Det var sedan inte mycket kvar att jobba på. Då det återstår 2.24 tar KHK timeout. Man kommer inte till någon riktig farlighet. Patrick sticker från kassen med 1.27 kvar på uret. AIK slår till icing ett par gånger och sedan gör Peter Nordström ett generalfel. Han tar timeout när man leder med 2-1 och det bara är tjugofem sekunder kvar. Karlskrona fick där ett gyllene tillfälle att vila lite extra och samla sig. Avslutningen kunde varit tagen ur vilken Stephen King bok som helst. Med blott sju sekunder kvar lyckas Filip Cruseman snirkla in 2-2. Fantastiskt!

Skott: 5-8

En oviss ”sudden” väntade. Det skulle dock inte bli så lång väntan. KHK bryter ett AIK anfall och kommer i en snabb spelvändning. Trukhno ger Alexander Bergström en drömpassning. ”Berget” tackar och smackar in 2-3 målet efter bara 23 sekunder. Underbart!

Idag såg vi långa stunder ut som förlorare. Våra killar har enorm vinnarskalle och reste sig på nio. Man vänder till seger och visar prov på en enorm moral. Ni gör oss stolta!