47:e omgången är nu färdigspelad och så här ligger min kalkyl till…

Efter att Malmö besegrat Rögle med 2-1 på måndagskvällen är nu 47:e omgången färdigspelad. Därmed är det bara fem omgångar kvar.

Tabellen ser då ut som följer:

 

1. Karlskrona 87 poäng + 34
2. Malmö       86 poäng + 40
_____________________
3. Västerås   85 poäng + 24
4. Rögle        79 poäng + 18
5. Karlskoga 77 poäng + 1

Med sju omgångar kvar tittade jag i spåkulan. Hela inlägget hittar Du här: https://www.khkaren.se/2015/02/04/sa-har-gar-det/

Min sluttabell trodde jag skulle bli så här:

KHK 98 poäng
Västerås 98 poäng
___________________________________
Malmö 97 poäng
Rögle 91 poäng
Karlskoga 89 poäng
Mora 82 poäng

 

Hur många poäng har då topplagen tagit i de två senaste omgångarna mot vad jag förutspådde?

Karlskrona trodde jag skulle ta sex poäng. De har tagit fem poäng och ligger en poäng efter min kalkyl. I de närmsta två matcherna mot Västerås och Malmö sa min spåkula en poäng. Så man har goda möjligheter att ta igen det man ligger efter i kalkylen.

Malmö trodde jag skulle ta fem poäng. Man har tagit tre. Man ligger därmed två poäng efter i kalkylen. Närmast väntar Mora och KHK. Där sa spåkulan full pott. Tar man det så ligger man ändå två poäng efter kalkylen.

Västerås trodde jag skulle ta tre poäng. Man har tagit fyra och ligger en poäng upp i kalkylen. Närmast har de KHK och Karlskoga. Jag har där kalkylerat med fem poäng. Man kan ligga både före, efter eller exakt lika som kalkylen efter dessa två fighter.

 

Rögle trodde jag skulle ta tre poäng. Man har mäktat med två och ligger en poäng efter i kalkylen. Nu väntar Vita Hästen och Södertälje. Spåkulan sa sex poäng i dessa matcher. Även om man tar dessa ligger man en poäng efter kalkylen.

 

BIK Karlskoga trodde jag skulle ta ett poäng och det är precis vad man gjort. Närmast väntar AIK och Västerås. Jag förutspådde tre poäng på dessa bägge matcher. Kan bli både sämre eller bättre än så.

Avslutningsvis sticker jag ut hakan och påstår följande: Om Karlskrona tar minst tre poäng i matcherna mot Västerås och Malmö kommer man att vara topp två. Jag räknar nämligen med full pott i avslutande tre fighterna. Det är Asplöven hemma, Vita Hästen hemma och Södertälje borta.

 
Det är Vi som är KHK!

 

/Peter KHKaren

2 Responses to "47:e omgången är nu färdigspelad och så här ligger min kalkyl till…"