KHK föll onödigt med 5-4 mot Modo – KHK J20 tog poäng mot Färjestad

Idag gjorde Karlskrona HK sin första bortamatch i SHL mot Modo. När slutsignalen gick visade siffrorna 5-4 till hemmalaget.

Undertecknad trodde på vinst i den här drabbningen. Båda lagen skapade chanser inledningsvis. Det var hemmalaget som tog ledningen efter 5.47. Skarprättare var Juha-Pekka Haataja. Reduceringen skulle inte vänta på sig. Bara fyrtioen sekunder senare gör Jesper Olofsson 1-1. Detta efter snyggt förarbete av Alexander Viklund och Kristoffer Söder. Detta resultatet stod sig sedan perioden ut, trots att inte chanser saknades från något av lagen.
Skott 13-12

Den andra perioden ägde KHK. Man tog också ledningen med 1-2 då klockan visade 2.21. Återigen var det Jesper Olofsson som stod för målskyttet. Efter detta radade Karlskrona upp målchanser. Antingen räddade målvakten eller sköt man utanför.
När man inte får utdelning, så får man ofta ett mål i baken istället. Så även denna gången. På vinst och förlust lade Dennis Persson en puck mot mål från blå linjen. Trissan letade sig in i nätmaskorna och mindre lustigt var det 2-2. Det var då 12.47 spelat. KHK hade sedan ytterligare chanser att sätta pucken i mål utan att lyckas.
Skott: 7-15

Karlskrona inledde den sista perioden lite sömnigt. Det blev kostsamt. Redan efter 1.31 sätter Kyle Wilson 3-2 till hemmalaget. Mera skulle komma…
KHK fick chansen i powerplay efter 3.15. Man fick inte till något organiserat spel överhuvud taget. Man slarvade och det slutade med att Fernström är bakom mål och ska spela till en back. Han missar och Modo kan i öppen kasse lägga in 4-2. Målskytt var William Thomas och tiden visade 4.01.
Med 9.57 spelat ökar sedan hemmalaget till 5-2 genom Robert Butler. Då var det riktigt nattsvart.
KHK gav inte slaget förlorat. John Henrion hittar Mattias Guter som reducerar till 5-3. Med 4.09 kvar att spela gav det mycket luft under vingarna.
5-4 faller bara 1.38 senare. Henke Nilsson smyger fram i slottet och serveras en macka av Slava. 5-4 och drömmen om poäng väcktes på nytt. Trots att Karlskrona försökte och plockade Linus i kassen var man aldrig nära en kvittering. Ändå ett moraliskt styrkebesked att komma tillbaka.
Skott: 8-13
Skott totalt: 28-40

Karlskrona hade kunnat åka hem med en seger idag. Man får dock inte bjuda på några kassar bakåt som var fallet denna eftermiddag. Man måste också få powerplay att stämma och sätta fler klara målchanser.

Vi vinner och förlorar tillsammans! Nu tar Vi Rögle i nästa match!

Glädjande nog tog KHK J20 poäng. På bortaplan mötte man serieledande Färjestad och vid full tid stod det 2-2. På straffar vann sedan bortalaget. Därmed har KHK tagit poäng både mot ettan och tvåan i tabellen i sina två senaste matcher. Starkt grabbar!

Det är Vi som är KHK!

/Peter KHKaren

One Response to "KHK föll onödigt med 5-4 mot Modo – KHK J20 tog poäng mot Färjestad"
  1. Jodå, men då måste målvakterna vara en aning mera alerta. Inte röra sig i slow motion. Snabba upp dem lite så kan saker och ting ändra sig..!!! Eller hur?