KHK tog historisk poäng, men förlorade i ”sudden”…

På onsdagskvällen spelade Karlskrona HK sin tredje match i SHL. Detta i Ängelholm mot Rögle BK. Det var då dags att plocka den första historiska SHL poängen.
Efter full tid visade nämligen tavlan 2-2. I efterföljande ”sudden” avgjorde dock hemmalaget till en 3-2 seger.

 

Hur var då matchen?
Den första perioden påminde om två tungviktsboxare som kände på varandra. Ingen ville riktigt gå framåt och blotta sig. Bästa chansen hade utan tvekan KHK. Alexander Bergström kom helt ren och sköt i stolpen. 0-0 var ändå ett rätt logiskt resultat, med tanke på hur spelet såg ut.
Skott: 9-7

 

I mellanakten rivstartade Ängelholmslaget. Man skapade flera farliga lägen direkt.
KHK blir passiva för någon sekund och detta utnyttjar Rögle. Daniel Sylwander skrinnar ifrån KHK backarna och sätter 1-0 till hemmalaget. Det kändes så onödigt. Tiden stod då på 2.29.
Efter detta hängde ytterligare Röglemål i luften. När utdelningen inte kommer får istället Karlskrona chansen och tar den. När 12.29 är spelat prickskjuter Jesper Olofsson 1-1 i andra maskan uppifrån.
Innan perioden var till ända skulle KHK också ta ledningen med 1-2. Det är Henrik Nilsson som fyller på och nätar för andra matchen i rad. Tid: 17:12.
Skott: 13-8

 
Man förstod att Rögle skulle jaga i slutperioden. Så blev också fallet. Efter 3.38 kommer 2-2 pucken. Detta efter att vi stått och ”såsat” bakom egen kasse. Det straffade oss dyrt.
Resten av perioden blev sedan mållös.
Skott: 11-7

 

Hemmalaget tog direkt kommandot i ”sudden”. Med bara trettiotvå sekunder spelat avgör Ivan Baranka. Surt sa räven!
Skott: 2-0
Skott totalt: 35-22

 

KHK gör inte sin bästa match i SHL, men var ändå på väg mot full pott. Nu slutade det med den första SHL poängen i klubbens historia.
En sak ska med en gång erkännas att flera detaljer kan bli bättre. Vi måste bli rejälare i utsatta lägen. Vi får inte heller slappna av och slarva någon gång under matcherna. Det nyss nämnda höll på att kosta oss ännu fler baklängesmål.
Jag vill också att vi börjar använda vår fart igen. Nu blev det alltför ofta anfall på egen hand och då blir man ett lätt byte. Det går då inte heller tillräckligt fort. Pucken är alltid snabbast.

 

Det var viktigt att få ta första poängen. På lördag ska Djurgården få sota för tidigare nederlag. Då ska första trepoängaren bärgas.

 

Det är Vi som är KHK!

 

/Peter KHKaren