KHK hade Brynäs i säcken – Som att nästan vara på toppen av Mount Everest och trilla ner…

På torsdagskvällen blev det en ny hedersam förlust för Karlskrona HK. På hemmaplan tog man emot klassiska Brynäs IF och efter stor dramatik stod gästerna som segrare med 2-3.

Karlskrona HK svarade för en mycket gedigen insats mot klubben som har tagit tretton SM-Guld. Man hade verkligen Brynäs i säcken, men man knöt aldrig till.

Efter en mållös första period där KHK var det bättre laget, tog Gävlelaget ledningen i den andra perioden. Måltjuven Anton Rödin målade i powerplay efter 5.45 spelat. Det kändes långt ifrån rättvist. Karlskrona började jaga en kvittering direkt. I powerplay så utjämnade man då klockan visade 11.27. Återigen var det Filip ”äppelpajen” Cruseman som fick näta. Denna gången efter en styrning. Han är verkligen inne i ett stim. Det skulle komma mera… När Brynäs slarvar i egen zon utnyttjar KHK och Alexander Bergström detta. ”Berget” prickskjuter 2-1 efter 17.56 spelat. Därmed var det upplagt för raffel i den tredje perioden. Karlskrona har där ett par riktigt vassa chanser att göra 3-1 och stänga butiken. Istället tar Brynäs timeout och plockar målvakten med två och femtiotvå kvar att spela. Undertecknad satt och VoiceTwittrade i KHK appen. Jag hann knappt säga: – Håll ögonen på Rödin nu, förrän han bombade in kvitteringen. Tid 18:13. KHK blev ännu ängsligare för att förlora. Detta utnyttjade Brynäs. Efter en sidledspassning sköt förra KHK spelaren Jonathan Pudas 2-3 med trettioåtta sekunder kvar.
Skott: 36-27.

 
Det kändes och känns som att man nästan nådde toppen på Mount Everest, för att sedan drabbas av svindel och trilla ner.
Hur kan det då bli så här?
KHK har nu spelat bra många matcher i rad, men poängskörden har inte alls blivit var den borde varit. Laget saknar självförtroende och rädslan att förlora blir större än viljan att vinna. Det är den krassa sanningen enligt mig. Jag lider så med killarna i laget. Kunnandet finns. Det har de bevisat. Nu måste man fortsätta spela som på slutet. Då vänder det snart. Ett par segrar och självförtroendet är tillbaka igen. Vi lider idag med, sedan tar vi revansch mot Linköping!

 

Det är Vi som är KHK!

 

/Peter KHKaren