KHK tog sjätte raka segern efter underbar upphämtning

På onsdagskvällen tog Karlskrona sin sjätte raka seger efter 2-3 seger. Karlskrona vände ett 2-0 underläge i Lejonets kula och vann till slut på straffar.

I den första perioden fick Karlskrona en tidig utvisning. Redan efter 55 sekunder fick ”Kolan” åka och sätta sig i båset. KHK hade inga problem att freda sig under kommande två minuter. Däremot sjönk man ordentligt i spelnivå efter att man blivit fulltaliga. Växjö tog över allt mer och efter 6.12 kommer 1-0. Johannes Jönsson tar den pucken 99 ggr av 100. Ikväll var det den hundrade gången. Målskytt för Lakers var Robert Rosèn. KHK hade svårt att komma till riktiga anfall. Smålänningarna låg så tätt på Karlskronaspelarna. Slarv i anfallszon av KHK och Växjö svarade för en snabb spelvändning. Efter en nödvändig neddragning fick hemmalaget straff. Geoff Platt sköt den helt otagbart i mål och 2-0 var ett faktum. Tid 16.57. Växjö kunde haft en större ledning om det inte varit för Johannes Jönsson i målet.
Skott: 18-4

Om den första perioden var Växjös, så var den andra Karlskronas. En total scenförändring fick publiken i Vida Arena uppleva. Redan efter 24 sekunder kommer reduceringen. Mattias ”Kolan” Karlsson lägger pucken på mål och där står Filip Cruseman och styr in pucken. Underbart! KHK jagade sedan en kvittering febrilt. Efter 8.21 blev det slut på den jakten för en stund. Då åkte nämligen Karlskrona ut för man hade för många spelare på isen. Under två minuter pressade Växjö i Karlskronas zon. Tack vare uppoffrande spel och en storspelande Johannes Jönsson smet inte någon puck in i mål. Efter utvisningen tog KHK över igen. Med 17.17 spelat kommer så den efterlängtade kvitteringen. I powerplay agerar Alexander Bergström skarprättare.
Skott: 10-7

Den avslutande akten blev en uppvisning i försvarsspel från Karlskronas sida. Växjö prövade allt. Antingen täckte uppoffrande KHK spelare eller stod Jönsson längst bak som en säker sista utpost. 2-2 vid full tid.
Skott 14-5

”Sudden” blev högdramatisk. Växjö åkte direkt på en utvisning. KHK fick spela fyra mot tre i två minuter utan att få in pucken. Förlängningen slutade mållös.

Straffarna blev högdramatisk. Växjö gjorde ett mål och Karlskrona två. Matchens avgörande mål gjordes av Joel Kellman.
Slutresultat 2-3!